Zurück

043

Route POI
Flora
Datenblatt

Einleitung

Ens trobem en un dels pocs boscos que veurem a prop a la ruta d'avui, concretament en un alzinar obert amb una gran diversitat d'arbustos.

Uns dels arbustos més destacats de la zona són les estepes, unes espècies molt adaptades al clima mediterrani. Aquests vistosos arbustos quan estan en flor tenen una forta relació amb els incendis que afecten sovint els ecosistemes mediterranis. A diferència de moltes altres espècies que poden rebrotar després del foc, les estepes el que fan és produir un immens nombre de llavors que es queden al sòl fent el que s'anomena un banc de llavors. Aquestes llavors suporten les altes temperatures del foc i no només això, sinó que després d'ell germinen per tornar a ocupar l'espai. Aquesta increïble estratègia pot semblar un superpoder, però realment moltes altres espècies també tenen aquesta adaptació.

Concretament aquí podem trobar l'estepa blanca, que contradictòriament fa unes boniques flors roses i que deu el seu nom a la coloració blanquinosa de les fulles, i també trobem l'estepa borrera (foto) que té les fulles aspres i les flors blanques.

Bilder