El Ter
Des del castell de Montesquiu
Façanes del Ter a Ripoll
Zurück

Tram 3/10. Ripoll-Sant Quirze de Besora

Route
30/05/2016
Datenblatt

Einleitung

Paisatge fluvial i passat industrial del riu

Aquest tram de la Ruta del Ter, l'iniciem a Ripoll i el finalitzarem a Sant Quirze de Besora. Pel camí, passarem per paisatges ben diversos i podrem observar una part de l'arquitectura industrial associada al riu Ter. Abans d'arribar a Sant Quirze de Besora, passejarem pels boscos de roure i pi roig del Parc del Castell de Montesquiu, i podrem observar la bellesa del castell de Montesquiu, amb referents històrics que es remunten a l'Edat Mitjana.

 

Nota: aquest itinerari i els seus punts d'interès han estat dissenyats i seleccionats, respectivament, pel Consorci del Ter, ens promotor de la Ruta del Ter.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Überfahrt
 • Schwierigkeit
  Mittel
 • Dauer
  6 Stunden
 • Slope
  645.00 meters
 • Entfernung
  20.83 km
 • Theme
  Umwelt
  Architektur und Umwelt
  Landschaftsgestaltung
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Paisatge fluvial i passat industrial del riu

Seguint les indicacions de la Ruta del Ter, sortirem del municipi de Ripoll seguint un carril bici que ràpidament ens conduirà a una pista de continuïtat. Al cap de poca estona, i un cop haguem creuat la via del tren, ja podrem observar una de les primeres fàbriques de filatures d’aquest tram, i que travessarem pel seu interior, passant per sota un pont. Seguirem, descendint per una pista ampla, obaga i fresquívola, fins arribar a la propietat privada de la Cúbia, on creuarem el riu Ter. Pel pont que travessa l’autovia C17, i després de passar per un camí força ombrívol, descendirem cap al vial de servei de la carretera C17, que haurem de resseguir durant uns metres. Passarem de llarg de Terradelles, on s’hi poden observar boscos mixtos de pi roig, faig, roure i boix. Al cap d’uns metres, i enfilant-nos per un petit corriol que zigzagueja pendent amunt, arribarem a l’antic camí ral que connectava Barcelona i el Ripollès. Es tracta d’un tram d’elevat interès tant paisatgístic com naturalista, que transcórrer per una fantàstica fageda, i que ofereix visuals molt interessants tant del riu Ter com de les infraestructures hidràuliques de la Farga de Bebié.

La indústria tèxtil, fundada el 1899 pel suís Edmund Bebié, es troba en estat d’abandonament, però és un bon lloc per parar i observar el patrimoni que es va desenvolupar al voltant del riu Ter. La colònia, estesa a banda i banda del Ter, en un meandre molt pronunciat, està composta per les dues fàbriques, les dependències de l’empresa, diversos blocs d’habitatges, una església, una pista esportiva i un baixador de tren. A finals de la Primera Guerra Mundial va arribar a tenir 600 treballadors, convertint-se en una de les filatures més grans de Catalunya

Després de deixar les últimes cases de la Farga de Bebié, seguirem un corriol que ens portarà fins a l’entrada del Parc del Castell de Montesquiu. En aquest punt, deixarem la senyalització pròpia de la Ruta del Ter, i seguirem la senyalització del Parc. Un cop arribats al castell de Montesquiu, descendirem per una pista que ens portarà a l’estació de tren de Sant Quirze de Besora.

Tipps

TRAÇAT

 • El traçat és força còmode durant gran part del recorregut. Tanmateix, cal fer esment que, un cop deixem el vial de servei de la C17, després de Terradellas, a Ripoll, i fins que tornem a trobar l’antic Camí Ral, el camí fa un fort pendent ascendent.

PRECAUCIÓ

 • A la Filatura Santa Maria, es creua la via del tren per sobre. Pareu atenció i mireu a ambdues bandes abans de creuar-la.
 • A la mateixa colònia Santa Maria, hi ha un punt on passem per sota la colònia, per un petit túnel amb pendent, revolt i poca llum.
 • Arribant a la casa de la Cúbia, abans de creuar el pont, hi ha cartells de gossos perillosos. Estigueu a l’aguait i no sortiu del recorregut! Compte també amb la palanca, que és alta i estreta.
 • Compte amb l’alçada al congost de la Cúbia.

AIGUA

 • En tot el tram no hi ha cap font. Per tant, porteu reserva d’aigua. No obstant, el traçat passa per nuclis (o ben a prop) on poder-se proveir d’aigua o fer algun avituallament, com Montesquiu i Sant Quirze de Besora.

MATERIAL

 • Es tracta d’una etapa llarga. Per tant, es recomana portar bateria de recanvi per al mòbil.

 

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Tram 3/10. Ripoll-Sant Quirze de Besora

Es mostren 1 - 2 de 2

La Farga de Bebié I

Punkt von Interesse
Architektur
30/05/2016

La indústria tèxtil de la Farga de Bebié va ser fundada el 1899 pel suís Edmund Bebié, que construí una primera fàbrica al costat dret del Ter. Aviat s’amplià a l’altra banda del riu amb una segona...

Castell de Montesquiu

Punkt von Interesse
Landschaften
30/05/2016

Boscos i història prop del Ter. De superfície modesta, despunta pels boscos densos de roure i pi roig, travessats pels meandres del Ter. Espai de pas entre muntanya i plana, els seus referents...

Bilder
Bewertungen
/5
1 vote
80%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Besuche

Was in zu sehen: Tram 3/10. Ripoll-Sant Quirze de Besora

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Tram 3/10. Ripoll-Sant Quirze de Besora

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filter by type
  Thema