Camí amb avellanosa cap el Catllar. Setcases.
Camí de Tregurà. Setcases
Vall del Ter i estret del Catllar. Setcases
El Ter. Setcases
El Catllar. Setcases
Cabana de Ras. Setcases
Zurück

Camí dels Solans al Catllar

Route
06/07/2015
Datenblatt

Einleitung

El riu i les riberes tributàries.

És un itinerari circular que ressegueix el camí que porta als Solans, zona propera a Setcases on antigament s’hi conreava, per continuar per l’antic camí de Tregurà, passant per boscos caducifolis amb vistes a la vall del Ter, fins a arribar a la ribera del Catllar, tributari del Ter.

Baixarem paral·lels al riberal del Catllar gaudint de l’ombrívol bosc i de petits salts d’aigua fins al llogaret del Catllar amb l’església de Santa Maria.

El retorn a Setcases el realitzem tot remuntant el marge dret del riu Ter entre prats de dall  i retalls de bosc de ribera.

És fàcil però llarguet. Val la pena. No tingueu pressa.

 

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Mittel
 • Dauer
  3 Stunden 30 Minuten
 • Slope
  565.00 meters
 • Entfernung
  7.30 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Umwelt
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

El riu i les riberes tributàries.

Sortim de la part alta del poble, pel camí vell de Tregurà. Alts marges de pedra voregen el camí i els petits pradells a banda i banda, testimonis de quan es conreava tan a prop de casa com el terreny ho permetia. És el sector dels Solans.

Anem seguint a mitjana alçada, sense perdre cota, amb vista al sud resseguint un representatiu bosc caducifoli de muntanya mitjana. Freixes, avellaners, til·lers, bedolls i roures es combinen per descobrir-nos un fantàstic joc de colors si decidim fer-ho a la tardor. Passem algun salt d’aigua i als clots el domini dels caducifolis es fa notar.

Sortint del primer tram de sender, recomanem seguir per la pista (senyals grocs) de Tregurà direcció la cabana del Ras. Si baixem directament a El Catllar, ens perdrem uns quants elements d’interès.

A la cabana del Ras, els prats de dall augmenten i les vistes es fan amples damunt la Serra dels Moros on trobem les pastures d’alçada.

Ara comença una forta baixada a la Ribera del Catllar. Abans de creuar la llera, hem de decidir si volem anar a veure el salt del Querroig (recomanable). Si no, no cal creuar i ja podem anar seguint el curs de l’aigua, pel costat esquerre, per un agradable caminet a l’ombra d’avellaners i freixes. En un tres i no res sortirem al nucli del Catllar.

El lloc i l’entorn són encantadors. L’església romànica de Santa Maria hi ajuda. Podem aprofitar per descansar i menjar alguna cosa si encara no ho hem fet.

Tornarem a Setcases, resseguint de pujada, el marge dret del riu Ter, entre prats de dall, i restes de bosc de ribera en forma de clapes, fileres i estretes franges. Dominen els freixes, els bedolls i els avellaners, però també anem trobant verns i salzes a tocar d’aigua, seguits de trèmols, oms i pollancres una mica més enretirats.

Tipps

TRAÇAT

 • Molt recomanable de fer a la tardor, pels colors del bosc caducifoli.
 • Per camins i senders fàcils, menys la forta baixada al torrent del Catllar.
 • Quan dubteu davant senders secundaris, aneu sempre pel principal. Els secundaris són per entrar als camps.
 • Està senyalitzat amb punts vermells. També amb ratlles grogues (Camí de Tregurà) deixeu-les arribat al torrent del Catllar.
 • Sortint de la roureda de la Garfera, arribem a una pista que fa drecera i baixa directament al nucli del Catllar. Nosaltres us recomanem que seguiu a la dreta cap a la cabana del Ras.
 • Arribats a la cabana del Ras, cal vorejar-la pel darrere i baixar a buscar el torrent. Aquesta baixada és forta. Hi ha una font que no vam trobar.
 • Arribats a baix el torrent del Catllar, també us recomanem que us acosteu un moment a veure el salt del Querroig. 
 • Important ¡! : Quan arribeu al torrent del Catllar, el camí baixa pel costat esquerre fins al nucli del Catllar. Si ens desviem, és un moment a veure un salt d’aigua i tot seguit tornem enrere per baixar pel costat del torrent.

AIGUA

 • Creuem torrents que porten aigua. No hi ha fonts.

 

PRECAUCIONS

 • Hi ha trams inicials del camí amb una paret de pedra seca força alta.
 • Compte en creuar el torrent del Catllar.
 • Respecteu la propietat privada. Al nucli del Catllar. 

 

METEO

 • Evitar fer-lo havent plogut.

 

MATERIAL

 • Calçat resistent i còmode.
 • Màquina fotogràfica.

 

ALTRES EQUIPAMENTS

 • Al nucli del Catllar, a l’església de Santa Maria, és un bon punt per fer un àpat.
 • Pujant pel costat del Ter, hi ha molts prats amb ombra on també s’està molt bé.
 • Val la pena que us acosteu a veure el salt de Querroig.

 

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Camí dels Solans al Catllar

Es mostren 1 - 12 de 12

Murs pedra

Punkt von Interesse
Umwelt
06/07/2015

Banda i banda. Dreta. Muntanya amunt. Limiten camps, portes, camíns, .... fan marges per tenir feixes amb terreny pla,...

Til·lers

Punkt von Interesse
Flora
06/07/2015

A finals de juny una olor especial ens sorprèn a diferents punts del camí. És la floració del til·ler. No fa boscos però si rodals específics i en aquesta pista passarem a tocar d’alguns arbres força...

Vistes

Punkt von Interesse
Landschaften
06/07/2015

Barraca Ras. Vistes Caducifli.s Avellners, freixes, servera, tilers, bedolls, roures,...

Veg 1

Punkt von Interesse
Flora
06/07/2015

Pollancres i xops, bedolls, oms, cireres, tremols

VEG 2

Punkt von Interesse
Flora
06/07/2015

Bedols a la vora dels prats, algun pollancres i vora la riba gatsaules, sargas i verns prop l'aigua. Els PRATS, anat eliminat la veg de ribera

Bilder
Bewertungen
/5
10 votes
56%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen

Per fer l'excursió sense problemes, recordeu que cal que us baixeu la ruta en un lloc amb cobertura, ja sigui el poble o el wifi d'algun dels seus establiments.
Un cop baixada i guardada, quan aneu a fer-la només cal que la obriu directament clicant el botó de Rutes Guardades que surt al començament, en obrir l'aplicació.
Per poder veure els planols quan navegeu off-line, cal que quan consulteu la ruta estant en cobertura, cliqueu el botó de Fer Ruta i visualitzeu el seu recorregut amb el plànol i feu acostaments i allunyaments. Aquestes imatges del planol, queden a la memòria temporal del telèfon i són les que podreu veure quan navegueu la ruta off-line a la muntanya.

Que en gaudiu !!

L’hem feta amb nens a la tardor. Molt recomenable. Senzilla i distreta pels nens. La tardor es espectacular.
Falla l'últim tram, on has de passar al costat del riu Ter brut d'aigues de la depuradora de Setcases La resta recorregut molt bonic, variat i molt interessant.
Lo hemos hecho hoy con niños y ha sido una pasada. Muy recomendable. Exige estar en forma pero no tiene complicaciones
Besuche

Was in zu sehen: Camí dels Solans al Catllar

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Camí dels Solans al Catllar

Es mostren 1 - 10 de 29
 • Filter by type
  Thema