Zurück

Refugi de pescadors

Route POI
Umwelt
Datenblatt

Einleitung

Demanant les claus a l'Ajuntament de Setcases, hi podeu passar una nit. La seva situació el fa més adient per pescadors que no pas excursionistes que pugen cap a Ulldeter.

Sota mateix tenim el riu Ter. El tram alt del riu és la part amb major pendent i on l'aigua té més energia. Això fa que, en cas de riuada, tingui força per moure grans blocs de pedra i erosionar les vores i marges de la llera. De fet, el 2018 ha estat l'última de forta.

Els marges dels camps que tocaven el riu han retrocedit (el camp ha perdut superfície útil) i s'han omplert de grans còdols i petits blocs de pedra.

A cada avinguda forta el riu modifica la seva llera i apareixen illetes allà on abans no n'hi havia. Entre les pedres més grosses, quan la força de l'aigua baixa, sedimenten els còdols petits (foto) i allà on el riu s'aplana una mica, fins i tot apareixen platgetes.

La vegetació de ribera està acostumada a aquestes pertorbacions i rebrota amb facilitat.

El riu neix a Ulldeter, dins el terme municipal de Setcases, a uns 2.400 metres d'altitud i desemboca a la Gola del Ter, al municipi de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Amb una longitud de 208 km i una superfície de conca de 3.010 km2, és juntament amb el Llobregat, el riu de més recorregut de la xarxa hidrogràfica Pirineus-Mediterrània.

Si seieu a l'ombra dels verns i dels salzes, veureu la cuereta torrentera per sobre les pedres o la merla d'aigua (amb el pit blanc) sota la caiguda d'algun ressalt cercant larves d'insectes; i les mallerengues entre les branques que baixen del bosc proper a beure.

 

Bilder