Zurück

Bassa olivera avellaners i caseta amb ametllers

Route POI
Flora
Datenblatt

Einleitung

Al bell mig dels conreus de secà un element clau són algunes basses, plenes de l’aigua del pantà de Riudecanyes a l’estiu, per a poder regar gota a gota, sobretot oliveres i avellaners i no malmetre les collites per excés de sequera. La comunitat de regants emet les recomanacions de reg a la seva web, per a poder fer un ús responsable de l’aigua.

Són petits oasis on a l’estiu se senten granotes i algunes disposen d’una rampa que permet que s’hi abeurin altres animals, tot i que no és una pràctica comú.

Al voltant tenim les oliveres i darrera, els avellaners. Les olives es cullen a finals de tardor per extreure’n, de la primera premsada en fred el preuat oli d'oliva extra verge; els avellaners donen la fruita seca més característica de la zona, l’avellana que s'apila amb bufadors i és cull amb aspiradors un cop a caigut a terra. Els fruits que queden, atreuen, per exemple els estornells que arriben al continent amb la maduració de les olives o els ratolins de bosc que porten al seu cau les avellanes per a mantenir-se durant l'hivern.

Bilder