Return

Església de Santa Maria

Visit
Architecture
Index card

Description

El temple és un edifici gòtic tardà, molt ben proporcionat, cobert de nervions amb claus de volta esculpides de sants d'antiga devoció, com la Mare de Déu, Sant Pere, Sant Burget i Sant Isidre. La part exterior és de paredat i la façana arrebossada. La portada forma un arc apuntat, amb fascicles de columnates i les arxivoltes corresponents.


Té dos pinacles o pilastres que falquegen el conjunt. Sobre l'extradós hi ha una decoració amb cards i en la clau un floró que corona el pinacle. En la façana, per sobre de la portada hi ha un ull de bou. Sota el terrat apareixen una sèrie d'arcs trilobulats de recent construcció 1939) i corona la façana una creu moderna.
El campanar té tres cossos. El primer és circular i el constitueix una torrassa militar, construït amb còdols.


El segon i el terces són hexagonals, de carreu. En el tercer hi ha sis obertures d'arc apuntat per les campanes. El coronament és amb almenes de tipus català i piràmide hexagonal.

La part interior la composen el presbiteri i quatre trams. La volta és de creueria, molt senzilla, els arcs descansen sobre mènsules decorades amb elements florals i mascarots amb animals monstruosos. El presbiteri és octagonal amb els arcs corresponents que sostenen la volta en forma de ventall. Hi ha tres finestrals d'arc apuntat, amb la figura del Salvador en el centre i motius florals als costats.


El que més crida l'atenció dels inventaris efectuats a les visites pastorals dels segles XIV i XV, és l'orfebreria, per la riquesa dels objectes de culte, on es remarca especialment la bellesa d'una singular custodia de plata en forma de monument.


foto:marcuscalabresus

Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating