Nucli antic de Santa Margarida de Montbui
Nucli antic de Santa Margarida de Montbui
Nucli antic de Santa Margarida de Montbui
Santa Margarida de Montbui
Return

Santa Margarida de Montbui

Destiny
14/02/2019
Index card

Presentation

Al peu de la Tossa de Montbui

Santa Margarida de Montbui és un municipi de la comarca de l’Anoia situat a l’extrem sud de la Conca d’Òdena, molt a prop d’Igualada, i ocupant la carena de la Tossa de Montbui, un dels primers contraforts de la corrua de carenes de Miralles i Queralt, que formen part del Sistema Prelitoral Central.

L’origen el trobem en el nucli antic que dóna nom al municipi, tot i que actualment al nucli més modern de Sant Maure, pràcticament seguit de la ciutat d’Igualada, és on trobem la majoria de la població i dels serveis. A més d’aquests dos nuclis esmentats, formen part del municipi els veïnats del Saió, Coll del Guix i la urbanització de la Mallola, agrupant un total d’uns 9.500 habitants.

El terme ocupa la plana sud de la Conda d’Òdena i la carena de la Tossa de Montbui, conformant un mosaic agroforestal de conreus de cereals i pinedes, tot i que també hi podem trobar alzines i algun roure. Al llarg dels cursos d’aigua, com el torrent de la Fou de Can Milà i altres, podem trobar petites franges de vegetació de ribera.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major de Sant Maure, a mitjan gener; la Festa Major de Santa Margarida de Montbui, als voltants del 20 de juliol, i la Festa del Roser de la Tossa, el tercer diumenge de maig.

 

Sabies que...?

 

La zona de Santa Margarida de Montbui va ser terra de frontera durant centenars d’anys en el lent pas comtal cap a terres en aquell moment ocupades pels musulmans. Actualment la proposta de turisme culturalMontbui, terra de frontera” recorre els principals punts d’aquella època, com el castell de la Tossa. També forma part de la ruta cultural Anoia, terra de castells.

 

No et perdis...

 

Les vistes panoràmiques de la tota la Conca d’Òdena i més enllà que es poden albirar des de la Tossa de Montbui!

 

Què fer...?

 

Val la pena visitar el palau dels Comtes de Plasència, al nucli antic de Santa Margarida de Montbui. Respirarem la manera de viure dels antics senyors que dominaven la zona.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem per la Festa del Roser de la Tossa, el tercer diumenge de maig, podrem viure un dels moments més tradicionals dels veïns de la zona. I el lloc de celebració és impagable, per les vistes i per ser pràcticament el centre espiritual de la contrada.

 

Voltants...

 

A prop de Santa Margarida de Montbui, podem gaudir de totes les serres del Sistema Prelitoral Central: la d’Ancosa, de Miralles i de Queralt, on trobaràs més rutes a l’app de Natura Local.

Contact telephones

Emergències
112
Ajuntament
93 803 47 35
Policia Local
650 30 04 00
Consultori mèdic
93 801 73 00
Farmàcia Bausili
93 803 64 52
Farmàcia Secanell
93 803 48 34
Farmàcia Torelló
93 803 41 91
Bus Hispano Igualadina
93 804 44 51
Bus Masats
93 804 12 13
Taxi
93 803 63 51

Links of interest

Images
Routes

What to see in: Santa Margarida de Montbui

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Activity and difficulty
  By foot
  By bike
  By horse
 • Filter by type
  Typology
  Type of land
  Theme
Visits

What to see in: Santa Margarida de Montbui

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Santa Margarida de Montbui

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Theme