Rutes a Pals
Return

Les basses d'en Coll

Route POI
Paisatges
Index card

Introduction

Les basses d'en Coll, situades a la desembocadura del riu Daró, són un sistema de dues basses que constitueixen la desembocadura del rec del Molí, on van a parar les aigües dels arrossars de Pals. Tenen una làmina d’aigua de prop de quatre hectàrees i al seu entorn s’hi desenvolupa una important comunitat de canyissar.

La vegetació de la zona està constituïda per retalls de salzeda i omeda, esbarzers, canyars i canyissars. Els arrossars del voltant, mig inundats gran part de l’any, es converteixen en un ric ecosistema on creixen plantes flotants, submergides i algues. És aquesta abundància vegetal la que propicia l’aparició de gran varietat d’invertebrats aquàtics (puces d’aigua, crustacis i d’altres), que alhora serveixen d’aliments a amfibis, aus i mamífers.

Aquests ambients parcialment inundats, són un lloc ideal perquè les aus aquàtiques puguin aturar-se en els seus viatges migratoris resseguint la costa. Nombroses espècies d’ànecs, flamencs, cigonyes o l’àguila pescadora tenen en aquests aiguamolls un punt regular d’aturada. La bonica arpella, rapinyaire especialitzat en ambients d'aiguamolls, la podrem veure tot l'any.

Images