Return

PAISATGE AGRARI DEL VALLÈS

Route POI
Landscapes
Index card

Introduction

La plana del Vallès ha estat històricament un espai agrari i l'agricultura precisament ha sigut l'activitat econòmica i humana que ha modelat més aquest paisatge. Aquesta explotació des de fa mil·lennis ha provocat que trobem una riquesa de patrimoni històric i cultural molt rica però també un patrimoni natural d'un alt valor

Avui en dia, moltes àrees del Vallès són ocupades per carreteres, urbanitzacions i polígons industrials però encara es conserven alguns paisatges agraris d'una bellesa i uns valors ecològics immensos. Gràcies als camps de conreu, als marges i als petits boscos o bosquines que rodegen aquests camps s'afavoreix la connectivitat entre les àrees forestals com ara Collserola i Sant Llorenç del Munt. Gràcies a aquests corredors agraris es permet el transit d'espècies que d'altra manera no es podrien desplaçar i veurien reduïdes les seves àrees de distribució.

Cal valorar aquests paisatges en mosaic agro-forestal,  a banda de la seva bellesa, per la importància que tenen en la conservació de la biodiversitat. Algunes espècies habiten gràcies als conreus són la perdiu o el conill,  i propers als conreus el xoriguer : petit rapinyaire de la familia dels falcons, que voleia camps i espais oberts cercant petits rossegadors, sargantanes i altres animalons. 

Images