Aqüeducte de la riera de Cantagalls
Meandre del Daró des del puig de l'Avellana
Sant Sadurní de l'Heura
Return

El molí d'en Frigola

Route
02/06/2016
Index card

Introduction

Patrimoni etnològic vora el riu Daró

L’itinerari del Molí d’en Frigola és una còmoda ruta circular de més de 6 Km que transcorre pels estreps de les Gavarres mostrant-nos la transició del paisatge agrícola de plana al paisatge forestal dels primers relleus del massís. També descobrirem l’excepcional curs mig del Daró, un dels rius mediterranis que es conserva amb un grau de naturalitat més alt del país. Al llarg del recorregut passarem per diferents punts d’interès com l’església de Sant Joan de Salelles, el propi molí d’en Frigola o el menhir de la Pedra Dreta.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada pel Consorci de les Gavarres.

We recommend the Local Natura App to do this route. Download it for free here:

Apple store Google Play
 • Typology
  Time Circular
 • Difficulty
  Easy
 • Duration
  2 hours
 • Slope
  120.00 meters
 • Distance
  6.50 km
 • Theme
  Flora and fauna
  Environment
  Architecture and environment
 • Activity
  By foot
 • Rating

Slope graph

Description

Patrimoni etnològic vora el riu Daró

L’itinerari permet endinsar-nos als límits de l’Espai Natural Protegit de les Gavarres. La ruta és apte per a tota mena d’edats degut a la seva baixa dificultat i durada.

Sortint de Sant Sadurní de l’Heura iniciem aquesta ruta circular, en sentit horari, travessant el mosaic agrícola del pla de Salelles, passant per l’ermita romànica de Sant Joan i per diversos masos interessants. Descendim cap els meandres del Daró endinsant-nos a les Gavarres -en aquest punt el riu fa de límit de l’espai natural protegit- per descobrir el molí d’en Frigola, un dels pocs molins restaurats dels disset que hi ha documentats en aquest riu en època medieval. Remuntarem el Daró fins al següent molí, el molí d’en Ribes, i retornarem a Sant Sadurní travessant pinedes i suredes i passant pel menhir de la Pedra Dreta.

Tips

TRAÇAT

 • Es tracta en general d'un traçat molt còmode amb els desnivells molt ben repartits, apte per a totes les condicions físiques.

AIGUA

 • Durant l’itinerari no es passa per cap font. Cal preveure portar aigua.

PRECAUCIONS

 • L’itinerari creua el riu Daró algunes vegades. Pot ser que després de pluges intenses i continuades hi hagi dificultats en creuar-lo.

METEO

 • Evitar fer-ho en época de pluges o havent plogut intensament, ja que el riu Daró pot baixar molt ple.

Save the route

What is there

What to see in: El molí d'en Frigola

Es mostren 1 - 8 de 8

Sant Joan de Salelles

Point of interest
Architecture
02/06/2016

Esglesiola dedicada al degollament de Sant Joan i que inicialment va ser l’església parroquial de Sant Sadurní. L’opus spicatum (espina de peix) que es pot veure en la disposició de les pedres d’una...

Molí d'en Frigola

Point of interest
Architecture
02/06/2016

El molí d’en Frigola, d’origen molt antic, és un dels 17 molins fariners documentats en època medieval al riu Daró. Conserva tota la infraestructura d’aprofitament hidràulic necessària per a la seva...

Riu Daró i aqüeducte

Point of interest
Environment
02/06/2016

El Daró és el curs d’aigua més important de les Gavarres. Neix al vessant occidental del puig d'Arques, 22 km aigües amunt de la Bisbal d’Empordà, i la seva conca recull les aigües d’uns 64 Km2 de...

Sureda amb roures

Point of interest
Flora
Environment
02/06/2016

En aquest punt veiem com les parts més careneres i pobres són poblades per pinedes i els fondals, més fèrtils, per sureda amb roures. Unes 12.000 Ha de les Gavarres són suredes, que representen...

Pedra dreta

Point of interest
Environment
Others
02/06/2016

A la dreta, pedra Dreta de Sant Sadurní de l'Heura

Images
Rating
/5
7 votes
80%
Ratings with comments Publish rating

En època de pluges, quan el riu Daró baixa ple, es fa difícil creuar-lo a peu.

Bonic recorregut però cal evitar temporada de calor. A l'estiu, el Darò pràcticament no du aigua i ha estat difícil trobar un lloc per remullar-se. Hi ha un petit tros, del recorregut original, tallat per una valla electrificada. Això, amb el desviament cap al forn de calç, fa que el recorregut sigui de més de 8 km i no els 7,6 indicats, o que sallargui 30 mkn fins les 2 hores i mitja.
Visits

What to see in: El molí d'en Frigola

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: El molí d'en Frigola

Es mostren 1 - 10 de 19
 • Filter by type
  Theme