Return

Platja de Port Pelegrí

Index card

Introduction

La platja de Port Pelegrí es troba delimitada per la punta dels Burricaires, a la dreta, on hi ha el mirador, i per la casa Verdaguer, que havia estat els Banys d'en Caixa, a l'esquerra. La rereplatja és ocupada pels antics porxos de pescadors.

Fins a finals del segle XIX, les platges eren ocupades només per xarxes, embarcacions i pescadors. El bany va ser un nou ús que es va anar imposant i que aviat es va voler regular. Les ordenances de l'ajuntament establien, per exemple, quines platges eren per a dones i quines per a homes. L'any 1899 es van obrir els Banys d'en Caixa, propietat de l'antic alcalde de Palafrugell, aprofitant el nou corrent que s'havia imposat entre les classes benestants de prendre banys d'aigua calenta, amb aparents finalitats terapèutiques. En morir el propietari, els banys no van sobreviure. Com tantes altres coses, havien acabat passant de moda.

La propera platja és la dels Canyers o de Sant Roc; platja petita on hi ha la font de Sant Roc i també s'hi mantenen els porxos dels pescadors.

Images