Descripción
Es realitzen visites guiades des de l’Oficina de turisme de Vallirana. REstaurada l'any 2022 s'ha convertit en un element clau patrimonial del poble, alhora que l'espai, juntament amb la barraca de Cal Xarau, fa la funció de Centre d'Interpretació de la Pedra Seca de Vallirana.
La capella ja és anomenada al 904 i per això es considera un edifici d'origen preromànic. El 1508 se cita com a capella eremítica, tot i que no se'n té cap constància que hi visqués cap ermità. Es feien, ja en temps pretèrits, actes i celebracions i, més recentment, l'aplec.
Però arran de l'última intervenció arqueològica l'any 2020 aquesta cronologia, ha variat. S'han descobert nous indicis i proves que indicarien que probablement podria tractar-se d'una construcció amb una cronologia força anterior, corresponent a l'època visigoda (segles V-VI).
Va encavalcar-se en el temps amb l'antiga església de Sant Mateu a Can Julià, lloc de culte oficial (aixecada el 1230). Aquesta va ser enrunada el 1804 quan es va construir l'actual església de Sant Mateu. El 1850 Sant Mateu va passar a ser parròquia i la capella de Sant Silvestre esdevé pública i quedà dins l'heretat de Can Bogunyà.