Volver

Vil·la romana de Can Valls

Visita
Arquitectura
Ficha

Descripción

La localització d'aquesta vil·la romana s'explica perquè fa dos mil anys estava situada en un espai estratègic, quan la línia de la costa se situava uns quilòmetres a l'interior, a tocar de Can Valls.

El riu Llobregat no havia creat encara el delta, i desembocava en un estuari, Can Valls estava on les aigües formaven una petita badia.

Aquesta localització era el punt de partida de rutes comercials cap a l'interior del territori, i de rutes comercials marítimes que anaven cap a l'est.
Les estructures trobades es van fer amb materials, tècniques i proporcions constructives, seguint fidelment els cànons de l'arquitectura romana, i denoten un caràcter governamental.

L'antic estuari va ser utilitzat a l'antiguitat com a port d'ancoratge on els vaixells podien ser carregats i descarregats principalment amb vi per a la seva comercialització.
Tot fa pensar que Can Valls tenia una doble funció, residencial, o reproductiva, de la qual n'han quedat les estructures visibles, i un altre de productiva, com a oficina portuària o de centre logístic del port.

Visita guiada cada tercer diumenge de mes, Places limitades, És necessari realitzar reserva a:

Museu de Gavà

(Fotografia: Diputació de Barcelona)

Dirección

Entre el Parc del Calamot i la riera dels Canyars
08850

Información de contacto

Museu de Gavà
museu@gava.cat
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración