Volver

Estany de Can Torrent

Visita
Medio ambiente
Ficha

Descripción

L'estany de Can Torrent és un dels ambients d'aiguamolls que han quedat intactes a la plana al·luvial de la Tordera i que han estat catalogats com a Espai d'Interès Natural.

Antigament aquests ambients humits ocupaven molta més part del territori, però es consideraven llocs insalubres, ja que hi proliferaven els mosquits i eren un focus de paludisme, també conegut com a malària, així que es van fer grans esforços per drenar i erradicar les zones pantanoses d'arreu del territori per convertir-les en conreus.

Aquest estany no és permanent així que en funció de la càrrega de l'aqüífer tindrà aigua o no, però en tot cas el sòl serà humit perquè el nivell freàtic està proper a la superfície. Aquesta característica fa que la vegetació que trobem sigui similar a la de ribera. Destaquem els freixes de fulla estreta i els oms com a arbres d'interès, i de fauna en destaquem la presència de dues espècies de tritó, el palmat i el jaspiat, a part del gran nombre d'espècies d'ocells que poden utilitzar aquest estany per fer una parada en el seu pas migratori.

L'estany de Can Torrent, el de Can Raba, el de la Júlia, els Prats d'en Gai, el braç esquerre de la Tordera i la roureda de Can Verdalet conformen un Espai d'Interès Natural anomenat Estanys de Tordera.

Dirección

Estany de Can Torrent
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración