Sant Hilari Sacalm, Centre Artesà de la Torneria
Volver

Centre Artesà de la Torneria

Visita
Museos
Ficha

Descripción

Aquest centre museístic ens explica la importància que ha tingut l’ofici de torner a Sant Hilari Sacalm, ja des del segle XIV. Un ofici relacionat amb l’entorn, en què els boscos, i els seus arbres, han sigut aprofitats pels humans exercint l’ofici de treballar la fusta i fer-ne un mode de vida. El torn, la gúbia, i la destresa o l’art de tallar aquest noble material per fer peces decoratives amb fusta de boix, cirerer, arç, vern, o el faig, a més d’altres espècies d’arbre.

Entre 1965 i 1990 va haver-hi una petita revolució industrial al poble amb la producció de peces decoratives fetes a base de fusta cremada. L’activitat va arribar a donar feina a molta gent, però els canvis en la demanda del mercat interior i exterior, així com les noves importacions, van fer davallar l’activitat notablement.

Avui en dia encara hi ha diverses famílies de tradició tornera, que segueixen dedicant-se al negoci de la fusta, i  amb les seves empreses, continuen impulsant l’economia local a través d’aquesta activitat, ara més orientada a la fabricació de mobles.

La creativitat i l’esperit emprenedor empresarial han permès mantenir un ofici un altra vegada força artesanal en una època en que el treball de l’artista ja no és imprescindible.

Dirección

Carretera de la Font Picant, s/n
17403
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración