Cingles de Tavertet des de Sau
Cingles de Tavertet des de Sau
Cingles de Tavertet des de Sau
Volver

Ruta del Ter a peu (5/10)

Destino
14/02/2019
Ficha

Presentación

Els meandres del Ter

Compost per un total de gairebé 25 km, el tram enllaça el poble de Manlleu, on hi trobem el Museu del Ter, amb el pantà de Sau, caracteritzat per la majestuositat de les seves cingleres. Un recorregut còmode amb un desnivell acumulat de poc menys de 600 m, que ens acostarà a la comarca de la Selva, descobrint-nos els últims paratges d'Osona.

La cinquena etapa la localitzem a la zona est de la comarca d’Osona. Engloba els municipis de Manlleu, les Masies de Roda, Roda de Ter, Tavèrnoles i Vilanova de Sau que, en termes paisatgístics, trobem localitzats entre la Plana de Vic i les Guilleries

La Plana de Vic, originada per l’acció erosiva del riu Ter i els seus afluents, és una depressió d’uns 30 quilòmetres d’allargada en direcció nord-sud que constitueix el nucli central de la comarca d'Osona. Es troba totalment envoltada per muntanyes produint que a la seva plana hi trobem el fenomen atmosfèric de la inversió tèrmica que es fa molt evident als dies calmats de tardor i hivern, i el qual determina el tipus de vegetació, amb roures i pi roig a les parts centrals, i alzina i pi blanc o pi pinyoner als seus vessants. El seu desenvolupament socioeconòmic està condicionat per les seves característiques geològiques i climàtiques, i és que l’origen sedimentari de la Plana de Vic ha fet que la terra sigui fèrtil i molt apta per a conreus com els de cereals i patates. Això ha afavorit el desenvolupament d’animals, especialment de bestiar porcí, i conseqüentment el desenvolupament d’indústries càrnies, com les de producció d’embotits.

A la segona meitat del recorregut, des del municipi de les Masies de Roda, moment que canviem la direcció sud per dirigir-nos cap a l’est, entrem al massís de les Guilleries que, estructurat en quatre vessants, és format per una munió de cims, cingleres, valls i espadats. La vegetació predominant és l’alzinar, seguit de les suredes, rouredes i fagedes. La seva activitat socioeconòmica s’orienta cap a l’aprofitament dels recursos forestals i agrícoles i, cada vegada més, al turisme rural.

Teléfonos de contacto

Emergències
112
CAP Roda de Ter
93 854 04 52
CAP Tavèrnoles
93 884 70 06
CAP Vilanova de Sau
93 884 70 06
Hospital General de Vic
93 889 11 11
Ajuntament de Roda de Ter
93 850 00 75
Ajuntament de Tavèrnoles
93 888 73 08
Ajuntament de Vilanova de Sau
93 884 70 06

Enlaces de interes

Imágenes
Rutas

Que ver en: Ruta del Ter a peu (5/10)

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Actividad y dificultad
  A pie
  En bicicleta
  A caballo
 • Filtra por tipo
  Tipología
  Tipo de terreno
  Temática
Visitas

Que ver en: Ruta del Ter a peu (5/10)

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Ruta del Ter a peu (5/10)

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filtra por tipo
  Temàtica