Santa Perpètua de Mogoda
Volver

El Parc Central

Visita
Ficha

Descripción

És un gran espai verd i de lleure d'unes 80 ha. Constitueix un pulmó urbà amb una gran diversitat d'arbres i plantes.

El Parc es constitueix de 6 espais diferenciats:

La bassa: Centre neuràlgic del parc. Definida com a ornamental urbana i naturalitzada és un espai aquàtic de gran biodiversitat. És una obra de bioenginyeria. Ocupa 11.500 m² i té una profunditat màxima és d'1,65 m. Disposa d'un pantalà i diverses passeres que permeten acostar-se a l'aigua, una zona disponible per a activitats nàutiques, espai reservat per als vaixells infantil, zona destinada a activitats esportives i de lleure de cable-wakeboard. També s'hi fan esdeveniments de modelisme, competicions i demostracions nàutiques, entre elles la vela de petit format. Al seu voltant hi ha un circuit per a córrer o passejar.

Camí de la Granja: Un bonic passeig ombrejat per grans plataners.

Passeig de la Ribera: Hi ha un carril bici segregat de la vorera que s'endinsa cap a l'Anella i porta al passeig dels Colors.

Passeig dels colors: Es tracta d'un passeig en la vorera del carrer de l'Onze de Setembre. S'estén des del passeig de la Florida fins al parc de la Ribera.

Els colors estan relacionats amb l'arbrat plantat en fileres de fins a cinc exemplars que permeten un passeig central ampli amb agrupacions de diferents espècies. Cada espècie té una època de floració i de coloració de flors i fulles diferents que permet una dinàmica paisatgística del color que evoluciona al llarg de l'any. Hi ha arbres que per les seves característiques atreuen els ocells ja sigui perquè tenen fruits comestibles, ja sigui perquè ajuden a la pol·linització.

Un conjunt de feixes de sauló que es distribueixen fins a l'amfiteatre alberguen els jocs infantils, les guinguetes i les diferents terrasses com a àrees de repòs amb bancs, on es pot contemplar la vista sud del parc. Entre els cinc miradors hi ha un conjunt d'onze parterres en forma de triangle que formen un mosaic o "trencadís". En cada parterre hi ha plantes aromàtiques i ornamentals.

L'anella: S'ha projectat com un espai en què la formació ambiental, especialment la mobilitat i l'esport. Hi ha un circuit d'educació viària, una pista de bàsquet i l'aula d'educació mediambiental.

Plaça de l'amfiteatre: Cinc graons en forma semicircular constitueixen l'amfiteatre pròpiament dit, a l'estil dels amfiteatres grecs i romans a l'aire lliure.

Dirección

Avinguda de l'Onze de Setembre 1-7
08201
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración