Camps de conreu a Olost.
Mas de la Rovira. Olost.
Camps de conreu a Olost.
Torrent de Sant Genís. Olost.
Mas la Riera. Olost.
Mas la Riera. Olost.
Volver

Ruta de les Emboscades

Ruta
27/10/2017
Ficha

Introducción

Torrents i masos d’Olost

La “Ruta de les Emboscades” d’Olost és una agradable passejada ideal per fer en família en un entorn a on podrem imaginar els assalts dels bandolers en altres èpoques.

Caminarem entre boscos i camps de conreu i passarem a tocar d’antigues masies de port imponent com ara el mas Rovira i el de la Riera.

Altres elements destacats d’aquesta ruta familiar són: el molí de la Riera, la resclosa del molí de les Cases  i l’ambient fresc i ombrívol al voltant del torrent de Sant Genís.

 

Te recomendamos la App de Natura Local pera hacer esta ruta guiada e interpretada. Descárgatela gratis aquí:

Apple store Google Play
 • Tipología
  Circular horario
 • Dificultad
  Familiar
 • Duración
  1 hora 38 minutos
 • Pendiente
  100.00 meters
 • Distancia
  5.70 km
 • Tema
  Flora y fauna
  Medio ambiente
 • Actividad
  A pie
 • Valoración

Gráfico de pendiente

Descripción

Torrents i masos d’Olost

Començarem la “Ruta de les Emboscades” al pàrquing municipal del centre històric d’Olost i ens dirigirem cap al pla de les Rengleres, a on veurem les primeres pollancredes que acompanyen els nombrosos torrents del municipi d’Olost.

Passada la pujada del Patxín travessarem el torrent del Molí del Sallent a l’alçada del gorg Negre per continuar camí en direcció a l’imponent mas de la Rovira. Majoritàriament caminarem entre camps de conreu, i boscos de roure i pi roig, però en un dels revolts del camí podrem observar un conjunt d'arbres que semblen avets que ens cridaran l’atenció, es tracta de pícees.

Seguim ara en direcció al mas i el molí de la Riera per una pista agradable i còmoda que deixarem per seguir un bonic corriol a tocar del torrent de Sant Genís. Al voltant del torrent la vegetació ens ha canviat i els aurons, les blades i també la vegetació de ribera agafaran el protagonisme i ens premiaran amb la seva frescor.

Ens anem apropant de nou a Olost i les vistes al poble ens captivaran. Només ens restarà gaudir de l’entorn del salt d’aigua de la resclosa del molí de les Cases abans de tornar a l’aparcament. En aquest últim punt ens podrem asseure per fer per un mos o descansar aprofitant els bancs i taules que hi trobareu.

Consejos

Traçat

 • La gran majoria del traçat de la ruta transcorre per pistes amples i corriols ben marcats.

Aigua

 • Porteu aigua abundant, sobretot a l’estiu.
 • La font de Malany no raja.

Precaucions

 • Hi ha tram de corriol en baixada abans de la font de Malany una mica relliscós.
 • Respecteu l’entorn.
 • No feu soroll ni molesteu la fauna.

Material

 • Calçat còmode per caminar.
 • Gorra i crema solar per protegir-se del sol.
 • Càmera de fotos.
 • Pals de tresc.

Meteorologia

 • Eviteu les hores centrals del dia a ple estiu.

 

Guárdate la ruta

Qué hay?

Que ver en: Ruta de les Emboscades

Es mostren 1 - 6 de 6

POLLANCREDA

Punto de interes
Flora
27/10/2017

Populus canadensis

Estem a punt de travessar el torrent d’Olost, el primer d’una sèrie de torrents que travessarem en aquesta ruta, i ens trobem envoltats per uns arbres alts i esvelts que acompanyen...

LA ROVIRA

Punto de interes
Arquitectura
27/10/2017

Aquesta preciosa masia, ara una mica desmillorada, es troba ja documenta l’any 1039. En un document del 22 de novembre de 1406 apareix la Rovira dins el llistat de caps de cases súbdits del monestir...

PICEAS

Punto de interes
Flora
27/10/2017

Pícea abies

Ens crida l’atenció en aquest racó de la ruta la presència d’unes coníferes que semblen avets, en concret es tracta de pícees. És una espècie molt utilitzada per fer paper, per...

MOLI RIERA

Punto de interes
Medio ambiente
27/10/2017

Aquest petit molí del segle XVIII va deixar de funcionar cap a mitjans de segle. Després va ser ampliat i reformat i fet servir com habitatge.

Situat a tocar del torrent de Sant Genís i a 150 metres...

FAUNA CAMPS

Punto de interes
Fauna
27/10/2017

Falco tinnunculus

Aquest ocell rapinyaire diürn de la família dels falcons, és força freqüent i fàcil de distingir per la serva peculiar forma de volar quan caça. Té la capacitat de quedar-se quiet a...

FONT MALANY

Punto de interes
Medio ambiente
27/10/2017

El nom d’aquesta font, ara en desús, deu el seu nom a l’avi de cal Malany, que hi tenia un hort a les proximitats de la font, ara ocupat per una pineda de pi roig. L’avi Malany, a qui anomenaven així...

Imágenes
Valoración
/5
4 votos
80%
Valoraciones con comentarios Publicar valoración

l'accés a la Font de Malany per on hi transcorre el camí es ple de troncs i punxes sent del tot perillós (mes del que ja ho es) i obligant a buscar altres alternatives no gaire clares per sortir del lloc.
Seria convenient netejat el camí i si pot ser posar algun tipus de graó o similar a la baixada cap a la font.

Hem fet la ruta i ha sigut dificil per fer-la amb nens (2 i 4 anys) . La senylització en alguns trams és confusa.

La ruta és xula, però a partir del Molí de la Riera i fins la Font de Malany està abandonada, amb zones on t’has d’obrir pas entre la vegetació que ho tapa tot o saltar arbres caiguts. Inclús hem trobat enmig del camí una ovella morta. Una pena que no es mantingui. Entre aquests dos punts tampoc hi ha senyalització; sort de la localització GPS amb l’aplicació.
Molt bé, la pena es que pràcticament al final va a haver una zona del camí tancada, ple de matolls molt alts amb pintxos i hortigues. Doncs hem d'obrir camí i ens vam quedar plens de pintxos. Roba llarga i vella. I al setembre la font estava seca.
Visitas

Que ver en: Ruta de les Emboscades

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Ruta de les Emboscades

Es mostren 1 - 10 de 16
 • Filtra por tipo
  Temática