Volver

Bosc de Reguant

Ficha

Introducción

Acabem d'entrar en una plana de 19 Ha resultat de l'acció del riu i ocupada per un dels millors boscos de ribera del Cardener. Per aquest motiu és un espai catalogat com d'Interès Natural i alhora forma part de la Xarxa Natura 2000.

El bosc de ribera està format principalment per pollancres: àlbers, nigres i itàliques, oms (de fulla gran i petita) (igual que l'om però amb la fulla més gran), algun salze i algun freixe de fulla petita.

Al sotabosc els arbusts més representatius són la bardissa d'esbarzer i exemplars esquitxats de roser silvestre, arç blanc, sanguinyol i saüc. Les heures i les vidalbes s'enfilen a molts troncs. Arran de terra, de nou les heures i les vinques de boniques flors blavoses, són típiques de les alberedes. La canya americana és una invasora i els tamarius són indicadors de la salinitat de l'aigua. Algun salze arbustiu com la sarga també ocupa la primera fila arran d'aigua.

No és rar ensopegar amb alguna serp verda o algun llangardaix en alguna clariana prenent el sol.

El grup més representatiu i més fàcil de veure són els ocells. Així doncs val la pena caminar tranquils, amatents de qualsevol moviment a les capçades i escoltant els diferents cants.

Sentirem fàcilment repicar del picot garser gros (audio, foto). Normalment es mou per dalt les capçades; contràriament al picot verd que el podem veure aixecar-se de terra, on cerca larves d'insectes.

El teixidor és molt bonic i fa un niu en forma de bossa penjant a la part alta dels pollancres. Hi entra per un orifici. Fa servir el borrissol típic dels pollancres per construir-lo. (video) Oriols i rossinyols, dels que ja n'hem parlat, també poder ser per aquí.

 

Imágenes