Paisatge des de la plana del Ter
Paisatge des de la plana del Ter
Detall del riu Ter
Volver

Tram 7/10. Anglès-Girona

Ruta
27/01/2017
Ficha

Introducción

La gran plana fluvial

Som a la setena etapa de la Ruta del Ter, entre la Selva i el Gironès. Enfilant el curs del Ter en direcció a Girona, al seu pas pels municipis d’Anglès, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Bescanó i Salt, podem observar nombrosos aprofitaments hidràulics que s’han fet dels recursos del riu al llarg dels últims segles. A mesura que anem avançant, el paisatge adquirirà una major component urbana, fins arribar a Girona, on és obligatòria una visita a la ciutat, de gran interès monumental i històric.

 

Nota: aquest itinerari i els seus punts d'interès han estat dissenyats i seleccionats, respectivament, pel Consorci del Ter, ens promotor de la Ruta del Ter.

Te recomendamos la App de Natura Local pera hacer esta ruta guiada e interpretada. Descárgatela gratis aquí:

Apple store Google Play
 • Tipología
  Travesía
 • Dificultad
  Mediana
 • Duración
  5 horas
 • Pendiente
  23.00 meters
 • Distancia
  17.38 km
 • Tema
  Paisajístico
  Arquitectura y medio
  Medio ambiente
  Otros
 • Actividad
  A pie
 • Valoración

Gráfico de pendiente

Descripción

La gran plana fluvial

Durant aquest tram, la Ruta del Ter aprofita el pas de la Ruta del Carrilet. Sortint d'Anglès, anirem resseguint la Ruta del Ter pel marge esquerre de la carretera, fins que entrem al Gironès. Quan arribem a l'alçada de l'estació de Bonmatí, podrem entrar al poble creuant el pont sobre el Ter

Passarem a prop de la Central Elèctrica de Vilanna, un edifici noucentista del municipi de Bescanó protegit com a bé cultural d'interès local, dissenyat per l'arquitecte Joan Roca i Pinet, i construït l'any 1906.

Ens serà visible, també des del  camí, el pou de glaç de Vilanna, interessant construcció ja que es tracta d'un pou edificat, no excavat, i que podem visitar si tenim temps.

Passarem per la Central Hidroelèctrica dels Comtes de Berenguer, un edifici industrial modernista, acabat el 1917, situat a peu de camí, al costat del turó dels Cavalls. A part de l'interès que té la seva estructura arquitectònica, és ben curiosa la decoració que presenta el salt d'aigua, amb figures de monstres i vegetals, visibles des de la carretera.

Una altra curiositat interessant d'aquest tram és la barca de Bescanó: l'indret on hi havia hagut l'antiga barca de llibant que comunicava Bescanó i Sant Gregori, situada en un punt amb magnífiques vistes del riu

Al cap de poca estona, entrem al parc de les Deveses de Salt: un mosaic lligat per antics cursos del Ter, que formen una xarxa de boscos de ribera amb basses i aiguamolls intercalats, amb una diversitat d'espècies molt gran (més de 1.000 espècies d'éssers vius detectades dins del parc). Travessem el parc i arribem a Salt. 

Al cap de poca estona ja serem dins de l'entramat d'horts de les Hortes  de Santa Eugènia. Seguim endavant en la mateixa direcció que portàvem, i deixem a mà dreta l'Escola Taller de Girona. A mà esquerra es pot accedir a uns interessants aiguamolls recuperats, amb un itinerari de natura que ens permet visitar-los per anar a parar novament a la Ruta del Ter al cap d'uns 300 metres. Ja som a Girona.

Consejos

TRAÇAT

 • Traçat molt senzill, curt i per un terreny molt planer amb lleugera baixada, sense cap ascens. Segueix tota l’estona la Via Verda.
 • Quan acaba l'etapa, a la ciutat de Girona, hi ha nombroses possibilitats per a dormir.

AIGUA

 • Trobem diverses fonts en les diferents poblacions que creuem.

PRECAUCIONS

 • No té pèrdua ni dificultat. Només cal parar atenció en alguns encreuaments, i a mesura que ens acostem a les zones urbanes, a l’afluència d’usuaris que hi pot haver a la Via Verda.

METEO

 • En ple estiu cal portar protectors pel cap (mocadors, gorres…) i per a la pell, ja que hi ha trams llargs sense ombra. 

TERRENY

 • Sense dificultats.

MATERIAL

 • No es necessita cap material específic més enllà del convencional per a la pràctica del senderisme o ciclisme segons l’època de l’any i les condicions del temps en el moment concret.

ALTRES EQUIPAMENTS

 • El traçat passa per nuclis, pobles i ciutats, on es recomana informar-se dels equipaments visitables, museus i altres elements d’interès i així enriquir l’experiència.

 

Guárdate la ruta

Qué hay?

Que ver en: Tram 7/10. Anglès-Girona

Es mostren 1 - 5 de 5

Central de Vilanna

Punto de interes
Arquitectura
27/01/2017

La central, que entrà en funcionament l’any 1906, fou promoguda per Ramon de Berenguer, comte de Berenguer, i projectada per l’arquitecte Joan Roca i Pinet, i l’electricitat que produïa arribava a...

Central Berenguer

Punto de interes
Arquitectura
10/01/2018

La central hidroelèctrica Berenguer o de Bescanó fou també, com la de Vilanna, promoguda per Ramon de Berenguer i projectada per Joan Roca i Pinet l’any 1916. Actualment es troba en ple funcionament...

Illa de la Pilastra

Punto de interes
Medio ambiente
27/01/2017

L’illa de la Pilastra, de dimensions considerables, unes 10 hectàrees, se situa entre els municipis de Bescanó, Salt i Sant Gregori. Aquest espai correspon a una illa fluvial del curs mig-baix del riu...

Fàbriques de la Sèquia Monar

Punto de interes
Arquitectura
18/01/2018

Als segles XIX i XX la sèquia Monar propicià la construcció de diverses fàbriques tèxtils (entre les quals la Gassol i la Coma-Cros a Salt, i la Marfà i la Grober a Girona), i diverses centrals...

Deveses de Salt i hortes de Sta. Eugènia

Punto de interes
Medio ambiente
27/01/2017

L'espai entre Salt i Girona ens permet conèixer l’espai agrícola de les hortes de Santa Eugènia i l’espai natural de les Deveses de Salt tot seguint la riba del Ter. Les deveses de Salt constitueixen...

Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración
Visitas

Que ver en: Tram 7/10. Anglès-Girona

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Tram 7/10. Anglès-Girona

Es mostren 1 - 10 de 30
 • Filtra por tipo
  Temática