Volver

Obeix

Route POI
Arquitectura
Ficha

Introducción

Els tres pobles del Solà, penjats damunt la Vall Fosca. Avui hi queda molt poca gent, resultat de la feixuga vida de temps passats i de la dificultat d’adaptació als nous temps. Canvis de vida que també afecten als usos del sòl i al paisatge. Les segones residències i els serveis deixen en mans de molts pocs, la gestió del medi natural. A més, el que queden però, ja no ho fan com abans: hi ha canvis en el sistema d’explotació ramadera, d’ovelles es passa a vaques, d’extensiu a intensiu, i es fan granges on els animals passen l’hivern menjant farratges. 

Hem de seguir cap Aguiró. Bé per carretera o preguntar pel camí vell. Aquell que abans es feia servir però els nous temps han deixat en desús. Cirerers, moixeres, aurons ens acompanyen. Un espectacle de colors a la tardor. També els veurem per la carretera. 

Pujant per la carretera podreu veure la capella de Sta. Bàrbara i el camí que hem fet de baixada. Veurem també els pobles de Castell-estaó i Antist.  

Quan sortiu a la carretera que puja a Aguiró, si us queden forces podeu baixar, carretera avall, al mirador de la vall o visitar l'ermita de  Sant Cristau. Si no, quan baixeu amb el cotxe.

 

Imágenes