Ruta-Joc del romànic de Sallent.
Volver

Barraca de vinya (PISTA 2)

Route POI
Medio ambiente
Ficha

Introducción

PISTA 2: Situats a davant de la porta de la barraca podeu veure a la vostra dreta unes marques de PR blaves i grogues. Localitzeu un arbre on la marca groga i verda fa una creu. Just a l’altra banda del camí d’on hi ha la marca, a darrere del tronc d’una alzina trobareu el QR.

Molts municipis de la comarca del Bages s'han dedicat històricament al conreu de cereal i a la vinya, per la qual cosa la presència de les típiques barraques de pedra, associades principalment (encara que no exclusivament) a la vinya, resulta important a Sallent. Així, encara resten dempeus algunes de les barraques de les antigues plantacions de vinya que van ser presents a Sallent abans de la crisi de la fil·loxera dels anys 80 del segle XIX, quan aquest conreu era molt present al paisatge del terme municipal.

Aquestes petites construccions tenien diverses funcions: servien per descansar a les llargues jornades de treball i per guarir-se tant a les hores de fort sol com de la pluja. Aquí hi guardaven el fato (menjar), l'aigua, així com estris i eines senzilles de mà per tal de no haver-les de dur cada dia amunt i avall.

 

Imágenes