Revenir

Àlber

Route POI
Flore
Fichier

Introduction

L’àlber (Populus alba) és un arbre típic de ribera força present a Catalunya. Presenta un tronc de color blanc grisós amb l’escorça llisa però que es va esquerdant a mesura que guanya alçada i edat mostrant una coloració més fosca.

Les fulles són de color verd fosc per la part superior i de color blanquinós per la part inferior i amb una bona quantitat de pèls. Els àlbers formen part de la família dels pollancres i s’hibriden freqüentment amb altres espècies com el trèmol o el pollancre ver.

A finals de primavera, per les capçades d'aquests arbres de ribera, uns ocells provinents d'àfrica hi fan el niu. Són dificil de veure, però no tant de sentir. Són els oriols. (foto, audio, vídeo)

Els hi agrada molt menjar cireres i figues. Així que si coneixen alguna figuera propera, i els voleu veure d'aprop, cal que us amagueu ben de matí i esperar a que baixin a menjar les figues. 

L'àlber, també tenen nombroses aplicacions farmacològiques per les seves propietats desinfectants, diurètiques, cicatritzants i d’analgèsic. Són arbres que poden arribar a viure fins a 400 anys i són molt resistents a la contaminació

 

Images