Revenir

Coll de Can Maçana

Route POI
Autres
Fichier

Introduction

Ens trobem en un punt estratègic: Can Maçana. A Prop del castell de la Guàrdia i al peu de la carretera de Montserrat. L'antiga masia que presideix aquest espai ens recorda que, en el remot passat, en aquest lloc hi havia un bon nombre de cases i fins i tot un hospital.

Can Maçana  va ser  lloc de trobada i mercat dels habitants de totes les masies existents al voltant. El pas de “Can Maçana” connectava el Bruc amb Manresa i amb l'Abadia de Montserrat. Era  un lloc d'aturada per tal que els viatgers descansessin. Un  pas important  que sovint era vigilat per soldats. Per aquets motiu, no és d'estranyar que Can Maçana fos, en diverses èpoques, casa de pagès i també un punt de parada i fonda de les diligències.

Can Maçana és un edifici fortificat que mante l'estructura d'un baluard de l'època de les guerres carlines. És un indret on al llarg de la història i a causa del seu interès estratègic, s'han desenvolupat diverses batalles, documentades directament al Coll de Can Maçana, els plans del Bruc o el Forn de Vidre.

Font: Web municipal d’El Bruc

 

Images