Revenir

Rocallís del riu de Gost

Fichier

Introduction

Pocs metres més endavant, hi ha un corriolet que us acosta a la llera del riu. Es diu que és aquí on hi ha el naixement, que té origen en una aportació de la font que hi ha sota Cal Llupià. 

Els rocallís amb l'aigua passant per sobre i els caducifolis ho fan un lloc agradable. Si us hi esteu una estona, potser veieu transitar alguna de les poques tortugues de rierol que hi ha al riu d'Agost. 

Juntament amb la tortuga d'estany és una de les espècies de tortuga aquàtica autòctones de la península Ibèrica. D'hàbits depredadors, també ingereix aliment d'origen vegetal.  S'alimenta sobretot de granotes, tritons, cargols, insectes, cucs, petits crustacis, petits peixos, sangoneres, entre altres. Viu en aigües continentals de rius i pantans, i Només surt de l'aigua per a prendre el sol.

Es troba en un estat de conservació de perill d'extinció per culpa de la degradació del seu hàbitat i de la competència d'espècies introduïdes per l'home com la tortuga d'orelles vermelles, la tortuga d'orelles grogues (dues subespècies de la tortuga de Florida).

 

foto: Zoo Barcelona Fundació. Projecte Conservació Tortuga de Rierol

Images