Revenir

Castell de Montclús

Route POI
Architecture
Fichier

Introduction

Vistes al sector occidental del Montseny amb el Turó de Samon. A sota nostre, l’abrupte capçalera del ‘‘sot gran’’ entre les penyes de Can Jeroni i el Serral del Moro. 

El Castell, també conegut com del Moros, ocupa un lloc estratègic, amb un accés difícil, fet que permet entendre el topònim de Mont-clos o món tancat.

La tradició popular l’ha designat com a castell dels Moros per indicar-ne una construcció molt antiga de la qual es desconeixia l’origen en el temps. Els orígens d’aquest castell podrien situar-se al segle XI, si bé la primera referència documental correspon al segle XIII. Va ser construït per Guillem de Sesagudes i Montseny, el qual adoptà el nom de Montclús quan va establir-se en aquest indret.

El castell estava format pel recinte sobirà (dalt) i el jussà (baix). En el primer hi destaca la torre de l’homenatge, al voltant de la qual es distribuïen diferents àmbits de la residència dels senyors. El recinte jussà estava encerclat per la muralla exterior, que delimitava el pati d’armes, protegia la capella, les quadres, estables i magatzems, etc.

A pocs metres de distància, vers l’oest, es troba el túnel d’escapatòria.  

 

 

Images