Revenir

Masies. Cal Picolí

Route POI
Architecture
Fichier

Introduction

L'habitatge tradicional del Montseny ha estat la masia. Les cases amb més història, que avui encara perviuen, es remunten del segle XII al segle XVIII. Aquestes són construccions que consistien, generalment, de tres plantes, les quals incloïen l'habitatge i golfes. En alguns casos, els corrals es trobaven a la planta baixa, i l'escalfor del bestiar era aprofitada per escalfar els dormitoris a sobre d'aquests. La masia era la unitat familiar, en la que el dia a dia girava al voltant de la feina al camp o al bosc, i les nits vora al foc a terra era quan les cançons i les rondalles es transmetien a les noves generacions.

De vegades, les masies es convertien en improvisats hostals que acollien a la gent delerosa de fugir de les tensions de la ciutat, gaudir de la natura i fer salut. (font wikipedia)

La majoria de les que trobem en aquest recorregut estan vives. Són habitades i tenen camps de conreu, bestiar i explotació forestal. Hem creuat pel mig Can Jeroni/Mas Coll i ara som al costat de Cal Picolí. 

No oblideu en anar a visitar l’exposició de la Masia Catalana a la Casa Patxot, Mosqueroles, on trobem les oficines del parc.  

 

Images