Revenir

Alzinar

Route POI
Paysages
Fichier

Introduction

Noteu com el bosc es tanca a sobre nostre?. Hem entrat al domini del l'alzinar. Bosc que  sempre el trobarem verd, amb les alzines de poca alçada però tant denses que gairebé no deixaran passar els rajos del sol. Petites molt probablement perque van estar tallades i aprofitades per fer-ne carbo i treure'n llenya. La capacitat de rebrotar de l'arbre, fa que aquests aprofitament sigui habitual a la majoria d'alzinars de muntanya del nostre pais. 

Més endavant trobarem una pineda jove. A les zones alterades, cremades, amb pressió de ramats de pastura o, on antigament hi havia vinyes, un cop s'abandona l'activitat o s'atura la pressió, l'ecossitema torna al seu procés de successió natural. Primer els arbusts, després pinedes joves i més tard les pinedes velles deixaran lloc a l'alzinar  que  tornarà a recuperar el seu espai.

 

o antiguesincipient. Això ens explica que estem davant d'una evolució del bosc; on abans hi havien vinyes i camps, amb el seu abandonament, la vegetació natural ha recuperat el que era seu.

Images