Revenir

Tram 2/7. St. Feliu - Sta. Cristina

Route
14/11/2013
Fichier

Introduction

Pel camí del tren.

Aquesta ruta utilitza el traçat del ferrocarril entre Sant Feliu de Guíxols i Girona, amb pendents suaus i revolts molt oberts.  Tot el recorregut està pavimentat amb sauló, cosa que permet una passejada tranqui-la i apte per a tothom.

Aquest tram de la ruta de l’Ardenya Cadiretes discorre per la vall del Ridaura, que fa de separació natural entre el Massís de l’Ardenya Cadiretes al sud i el Massís de les Gavarres al nord.  Al moure’ns entre Santa Cristina d’Aro i Castell d’Aro trobarem al sud les vistes del peculiar relleu, els coneguts com panets de sucre (doms granítics).

 

Nous vous recommandons l’application Natura Local pour faire cette route. Téléchargez-la gratuitement ici:

Apple store Google Play
 • Typology
  Traversée
 • Difficulté
  Facile
 • Durée
  2 heures 30 minutes
 • Slope
  91.00 meters
 • Distance
  8.00 km
 • Thème
  Environnement
  Aménagement paysager
 • Activité
  À pied
  À vélo
 • Évaluations

Slope graph

Description

Pel camí del tren.

Des de la zona del Port de Sant Feliu de Guíxols agafem la carretera de Palamós i abans de sortir del nucli urbà, ja trobarem a la nostra esquerra el carril bici, que no hem de deixar en tot el recorregut.

La via verda ens portarà a través dels camps del Pla de les Eroles fins a Castell d’Aro, on podrem visitar el conjunt històric de la població, a pocs metres de la ruta.  Des d’aquí podem continuar per la via verda en direcció a Santa Cristina d’Aro des d’on tindrem una bona perspectiva del Massís de l’Ardenya Cadiretes (banda nord), permetent observar les formacions geològiques conegudes com "els carcaixells" (agrupació de doms o panets de sucre) que caracteritzen geomorfològicament la zona.

Al llarg del tram descobrirem el paisatge en mosaic que caracteritza tant el nostre territori, passant de zones boscoses a les zones més abruptes (especialment suredes i alzinars), a les zones agrícoles que aprofiten les planes al•luvials.   Podrem veure igualment les infraestructures que utilitzava la via del tren (des de les antigues estacions a les màquines de tren que s’utilitzaven) , la casa noucentista de Maynegre, el conjunt històric de Castell d’Aro i el poble de Santa Cristina d’Aro.

Des de Santa Cristina d’Aro podrem continuar la ruta en direcció a Llagostera o, abans, agafar els trencants que ens condueixen a Romanyà i les gorgues de Saleny al nord o cap a Santa Maria de Solius, Castell de Solius i poblat ibèric de plana Basarda al sud.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada pel Consorci Ardenya-Cadiretes

 

Astuces

Traçat

 • Tot el traçat segueix les vies verdes i no presenta cap dificultat

Aigua

 • Trobarem fonts públiques a les poblacions que creuem, i altres serveis propers a la ruta.
 • En les antigues estacions de tren, reconvertides en punts d’informació turística trobarem lavabos, aigua i altres serveis.

Precaucions

 • Els creuaments amb carrers i carreteres secundàries estan correctament senyalitzats, tot i això cal extremar les precaucions.
 • El creuament amb carreteres principals és a través de passos elevats i passos soterrats.

Materials

 • Calçat còmode i adequat.
 • Protecció solar als dies assoleiats.  Creuem diverses planes agrícoles sense ombres.
 • Als espais oberts i de llindar amb bosquets la fauna es rica en ocells diversos. Uns llargavistes us faran la sortida més distreta.

Terreny

 • El terreny és planer, amb un lleuger pendent ascendents cap a Santa Cristina.

 

Enregistrer l'itinéraire

Qu'y a-t-il

Que voir à: Tram 2/7. St. Feliu - Sta. Cristina

Es mostren 1 - 7 de 7
Promoted

Of. TURISME St. Feliu

Point d'intérêt
Autres
20/11/2013

VISITA ALTRES INDRETS DEL MUNICIPI

Si ets a la App -  Menu principal >> Informació >> Visites Recomanades.

Si ets a la WEB - Entra dins el municipi >> Enllaços >> Visites Recomanades

Promoted

Platja de Sant Pol

Point d'intérêt
Paysages
14/11/2013

Al nord de Sant Feliu de Guíxols trobem la cala i platja de Sant Pol. Aquesta platja està delimitada per dos sortints de terra, la Punta del Mular i la Punta d’en Pau que la protegeixen i arreceren...

Promoted

Pla de les Eroles

Point d'intérêt
Paysages
14/11/2013

Sortint de Sant Feliu de Guíxols ens trobem amb una petita zona boscosa dominada per la pineda de pi pinyer, amb un sotabosc molt esclarissat que correspon a la zona del Turó d’en Ribes, per acabar...

Promoted

Conjunt històric Castell d'Aro

Point d'intérêt
Architecture
14/11/2013

Castell d’Aro és un poble medieval construït a redós del Castell de Benedormiens i l’església de Santa Maria com a capella del castell i sufragània de la de Santa Cristina d’Aro, i que posteriorment...

Promoted

Of. TURISME. Estació Castell d'Aro.

Point d'intérêt
Autres
14/11/2013

Aquesta estació, la penúltima del recorregut entre Girona i Sant Feliu de Guíxols va servir d’estació i vivenda del cap d’estació fins que la línea va tancar a mitjans del segle XX.  Posteriorment va...

Promoted

Pla Santa Cristina

Point d'intérêt
Paysages
14/11/2013

En la zona del Pla de Santa Cristina la via verda discorre entre els camps que hi ha a banda i banda del camí, aprofitant la plana al•luvial del Ridaura, gaudint només de les poques ombres que ens...

Promoted

Of. TURISME . Estació Sta. Cristina

Point d'intérêt
Autres
14/11/2013

Aquesta estació és la única de les estacions del tren de Sant Feliu que està al costat contrari de l’habitual.  Construida amb maçoneria i maons  té una teulada a dues aigües amb coberta de teula...

Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note
Les visites

Que voir à: Tram 2/7. St. Feliu - Sta. Cristina

Es mostren 1 - 10 de 41
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Tram 2/7. St. Feliu - Sta. Cristina

 • Filter by type
  Thème

Aucun résultat