Revenir

Tram 6/7. Vidreres - Lloret

Route
15/11/2013
Fichier

Introduction

Compendi de la vegetació del massís.

En aquest tram de la ruta creuarem els diferents paisatges que caracteritzen l’espai del Massís de l’Ardenya-Cadiretes.  S’inicia a Vidreres, Plana de la Selva, amb el seu paisatge agrícola en mosaic, per enfilar-se ràpidament a través de les suredes, alzinars i rouredes fins al Puig Ventós i descendint de forma suau fins arribar a la costa de Lloret de Mar, on es pot gaudir de la vista dels penya-segats caient al mar i que donen nom a la Costa Brava.

ULL !! Els que aneu en BTT, trobareu un desviament  abans d'arribar a Lloret, direcció a Tossa. El camí de Lloret a Tossa, no es viable en BTT.

Al inici de la ruta podrem visitar part del patrimoni arquitectònic de Vidreres, entre els que destaca el Casino la Unió i la Casa de la Vila, de l’època de l’industria del suro. Ja a les afores trobarem La Torre d’en Llobet (una masia fortificada), el Castell de Sant Iscle i l’església de Caulès a mig camí de Lloret de Mar.  Aquí, podrem veure construccions modernistes, neoclàssiques i eclèctiques de l’època dels Indianos com el cementiri, la casa Garriga o l’església de Sant Romà. 

Nous vous recommandons l’application Natura Local pour faire cette route. Téléchargez-la gratuitement ici:

Apple store Google Play
 • Typology
  Traversée
 • Difficulté
  Difficile
 • Durée
  8 heures
 • Slope
  890.00 meters
 • Distance
  21.50 km
 • Thème
  Faune et flore
  Environnement
  Aménagement paysager
 • Activité
  À pied
  À vélo
 • Évaluations

Slope graph

Description

Compendi de la vegetació del massís.

El recorregut s’inicia a Vidreres, on sortirem direcció al castell de Sant Iscle, creuant la carretera C-35 per un pas superior.  Passat el castell ens podem desviar a l’esquerra per visitar els pantans de Can Llobet i la Torre Llobet, masia fortificada que va construir els pantans pel reg agrícola.

Un altre cop al camí començarem la pujada a l’ermita de Santa Susanna de Caulès travessant les suredes i les plantacions de Ca l’Ambaixador. Des d’allà assolim el punt més alt del tram, el Puig Ventós.  En aquest camí que puja a través del Massís tindrem diferents ocasions de gaudir de la vista de la Plana de la Selva amb l’imponent perfil del Montseny tancant la Plana per l’oest.

Ara,  anirem seguint un camí carener que baixa de forma suau cap a Lloret de Mar.  En aquest trajecte de descens podrem observar la successió de les comunitats vegetals a mesura que ens acostem a la zona d’influència marítima.  Passem de suredes esclarissades a boscos mixtos amb més presència de pins pinyers, fins arribar al sot de l’Aiguabona, on dominen espècies de zones més humides com el roure martinenc amb un sotabosc humit de falgueres, heures i altres enfiladisses.

Finalment arribarem a la zona urbana de Lloret de Mar, entrant per l’ermita de la Mare de Deu de les Alegries i passant pel costat del cementiri modernista de Lloret de Mar, per arribar a la línea de mar  a la platja d’Es Tratjo de Venècia.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada pel Consorci Ardenya-Cadiretes. 

Astuces

Traçat

 • La Ruta és llarga i possiblement us quedeu sense bateries. En aquest cas, seguiu la senyalització de PR. Franges blanques i grogues.  Consulteu el SABER + de la App per estalvi de bateries. El camí segueix una pista forestal que uneix Vidreres amb Lloret compartida amb els cotxes només a l’inici i al final del tram.
 • La pista no presenta cap dificultat.

Aigua

 • Entre Vidreres i Lloret de Mar no trobem cap punt d’aigua

Precaucions

 • Alguns trams de la pista tenen forts pendents.  S’ha de vigilar amb la sorreta que pot fer-nos relliscar.
 • Compte en agafar massa velocitat en BTT
 • Atenció al tram final ja que la ruta passa per la carretera del Dipòsit Controlat de Lloret de Mar, que presenta trànsit de camions.
 • Al entrar a la carretera C-63 hem de caminar uns metres pel voral.  Quan ens acostem a la zona de Lloret anirem trobant sobreamples i vials de servei que ens permetran circular amb més seguretat.

Materials

 • Bateria adicional pel telf o algun sistema alternatiu de subministrament d'energia (pila + USB)
 • Calçat adequat i còmode.
 • Aigua per realitzat tot el recorregut.
 • Un mapa de la zona ens ajudarà a entendre millor la nostra posició i identificar el territori.
 • Als espais oberts i de llindar amb bosquets la fauna es rica en ocells diversos. Uns llargavistes us faran la sortida més distreta.
 • En BTT, el casc i material reflexant i/o llums per si s'ens fa tard. Tota la resta indicat als trams de BTT.

 

Enregistrer l'itinéraire

Qu'y a-t-il

Que voir à: Tram 6/7. Vidreres - Lloret

Es mostren 1 - 13 de 13
Promoted

TURISME. Casa de la Vila

Point d'intérêt
Autres
20/11/2013

Edifici construït l’any 1894, de planta baixa i pis, concebut en l’estil eclèctic d’inspiració clàssica, amb finestrals ornats amb guardapols i un capcer coronat amb l’escut de la vila.

VISITA ALTRES...

Promoted

Pla de Vidreres

Point d'intérêt
Paysages
15/11/2013

Aprofitant el punt d’observació elevat que ens proporciona el pont sobre la C-35 podem contemplar com els contraforts del Massís de l’Ardenya Cadiretes van perdent alçada a mesura que són més pròxims...

Promoted

Castell i Capella de Sant Iscle

Point d'intérêt
Architecture
15/11/2013

La primera noticia que es té és del 1194 (castrum Sancti Aciscli) com a conseqüència d’un pacte entre el bescompte Ponç III de Cabrera i el rei Alfons I el Cast.  El 1241 va ser donat als templers...

Promoted

Pantans de Llobet

Point d'intérêt
Environnement
15/11/2013

És un conjunt de tres pantans que es troben a 500 metres de la torre d’en Llobet.  Aquests pantans foren construïts per la família Llobet a la riera del mateix nom, per regar els camps.

Entre les...

Promoted

Torre d'en Llobet

Point d'intérêt
Architecture
15/11/2013

Masia fortificada dels segles XV-XVI, amb un molí modernista al costat de la casa.  Aquesta masia va pertànyer a la família Llobet, una de les nissagues més antigues de Vidreres, de la qual es tenen...

Promoted

Boscos de Ca l'Ambaixador

Point d'intérêt
Flore
15/11/2013

Un cop abandonada la zona dels pantans d’en Llobet, i a mesura que ens anem enfilant cap el turó de Sant Joan direcció al centre del Massís de l’Ardenya Cadiretes, observarem com va canviant...

Promoted

Sta. Susanna de Caules

Point d'intérêt
Architecture
15/11/2013

Fou parròquia fins l’any 1448.  L’església primer va estar dedicada a Sant Esteve i a partir del segle XIX a Santa Susanna.  Prop de Caulès trobarem el suro catalogat de l’Hort de Caulès.

Promoted

Poblat Iberic Pi de la LLiure

Point d'intérêt
Environnement
15/11/2013

Fa uns 3.000 anys, un pioner grup de petites comunitats va fer del paratge del Pi de la Lliura un espai especial i sagrat per enterrar els seus morts, a la vegada que fixava els límits de la propietat...

Promoted

Cal Barraquer

Point d'intérêt
Architecture
15/11/2013

Masia tradicional catalana, de tipus clàssic amb planta baixa, pis i golfes.  La teulada és del tipus de teules àrabs a dues aigües amb una línea inferior de teules girades.  Al final de la línea de...

Promoted

Torrent i Masia Forners

Point d'intérêt
Paysages
15/11/2013

El torrent s’inicia a la Casa Nova d’en Fornés, masia abandonada i semi derruïda que trobem a l’esquerra del camí.  Des d’aquí comencem a descendir direcció a Lloret a través de la vall que forma el...

Promoted

Mare de Deu de les Alegries

Point d'intérêt
Architecture
15/11/2013

Fou la primera parròquia de la Vila de Lloret.  Es troba a 2.5 km del centre i fou església parroquial des que es consagrà l’any 1079 fins l’any 1522. Té un campanar romànic i pintures al fresc de...

Promoted

Cementiri Modernista

Point d'intérêt
Architecture
15/11/2013

El cementiri municipal conté magnífiques sepultures d’estil modernista de l’escola de l’arquitecte Antoni Gaudí.  Conté el llegat del passat indià, en espectaculars escultures i mausoleus.

Promoted

Museu del mar Casa Garriga

Point d'intérêt
Autres
15/11/2013

El Museu del Mar es troba ubicat a l’antiga Casa Garriga.  Aquest edifici pertany a la segona meitat del segle XIX.  El visitant es veurà immers en un autèntic viatge per la història de Lloret i la...

Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note

Itinerari molt llarg. Aneu en compte de no qdarvos sense bateria. Feu servir nomes un mobil. Consulteu estalvi de bateries al SABER MES

Les visites

Que voir à: Tram 6/7. Vidreres - Lloret

Es mostren 1 - 10 de 57
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Tram 6/7. Vidreres - Lloret

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thème