Revenir

Auro negre

Route POI
Flore
Fichier

Introduction

La humitat del torrent que hem creuat (llau de la Baradella), permet créixer arbres com l'auró blanc, el freixe, el mateix roure i arbusts com el sanguinyol.

Encara som al domini de la roureda, però a mesura ens allunyem cap al sud, el terreny va perdent humitat i es fa més aspre. Altres arbres acompanyats guanyem protagonisme, com és el cas de l'auró negre (Acer monspessulanum).

Aviat girarem a la dreta. Si seguíssim la direcció que portem (S) cap al serrat i les costes de Sant Clem, el paisatge vegetal variaria completament a un alzinar sec i pedregós.

Ara, l'arbret dominant és l'auró negre (foto). A la tardor és un dels responsables dels colors ataronjats i vermells del bosc. La fusta és de molt bona qualitat per torneria i ebenisteria però com que no fa boscos no té un bon rendiment. Les fulles es fan servir de farratge pel bestiar. És molt bon combustible i juntament amb les alzines era emprat per fer llenya. Les fulles seques aguantem molt de temps el color i es fa servir com a ornament.

 

Images