Revenir

Càdec

Route POI
Flore
Fichier

Introduction

El càdec és un arbust que sembla no tenir res d’especial. Té fulles molt punxents que el protegeixen de depredadors com les cabres que sovint pasturen per aquestes muntanyes. La poca superficie foliar les protegeix de la sequera.

El càdec recorda al ginebró, però ens resultarà molt senzill reconèixer-lo ja que el ginebró té a l’anvers una sola ratlla blanca i el càdec en té dues. Més enllà d’aquest detall, també trobem els fruits amb l’olor característica de la ginebra i una fusta aromàtica de creixement lent adaptada a les condicions del lloc on creix. Aquí té més aspecte d’arbre, mentre que en zones més exposades als vents, queda com un petit arbust compacte que s’arrossega per terra.

Els seus fruits s'empren, com el del ginebró, per a fer ginebra. Trenca un dels seus fruits i olora'l, no et deixarà cap dubte.

¿Quin animal creieu que es pot amagar protegit per les seves fulles? Segurament podreu veure alguna sargantana que hi corre en sentir-vos arribar. També alguna serp com la serp llisa.

Images