Revenir

Nucli antic de Santa Margarida

Visit
Endroits
Fichier

Description

Rebia el nom de Santa Coloma de Montbui. Els barons de Montbui van pagar la construcció d’una nova església (1600-1606) i la van dedicar a Santa Margarida. Aquest fet va canviar el nom de la població. És d'estil gòtic tardà, d'una sola nau coberta amb volta de creueria, trifori i un cor sobre la porta d’entrada. Al costat de l'altar hi ha la làpida sepulcral dels comtes de Plasència, de la fi del segle XVII, amb l'escut d'armes. El campanar octogonal és dels 1732, d’estil barroc, coronat amb balustrada. La porta actual és del 1818.

Els carrers Major, Eixideta i Pedret ens marquen el traçat dels primitius carrers de la població. El 1895 es va obrir la carretera d'Igualada a Valls fent que el nucli es desenvolupés al llarg d’aquesta. També cal esmentar el rec del Comú, construït pel baró de Montbui, per a proveir-se de l'aigua necessària, des de ca l'Alemany fins a la Casa Gran, i que condicionà en un primer moment l'estructura del nucli. Encara actualment se'n poden veure alguns trams.

Dominant la plaça Major s'alça el palau del Comtes de Plasència, edifici conegut també com la Casa Gran, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Fou centre de poder polític i econòmic dels comtes de Plasència i barons de Montbui. És un bon exemple de l'evolució de les classes nobiliàries de Catalunya i, més concretament, de l'ascens del llinatge Montbui. S'hi fan visites guiades el primer diumenge de cada mes a les 12:00 h. Més informació al 635 92 23 84.

Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note