Revenir

Santuari de la Gleva

Visit
Architecture
Fichier

Description

La tradició popular ens parla que una pastoreta del mas Codines va trobar la imatge de la Verge, mentre pasturava bestiar al puig del Terrer, lloc on va veure com un dels bous començava a bramular i a furgar amb el morro en un punt determinat. Allà van trobar dins d’un forat la imatge de la Verge protegida per dues columnes de terracota que aguantaven una gleva que li servia de sostre. El fet de trobar la imatge sota una gleva va ser el que li va donar el nom.

Portada a Sant Hipòlit, allà va ser dipositada en el temple parroquial, d'on diu la tradició que va desaparèixer miraculosament per tornar al lloc on va ser trobada. 

Això va ser interpretat com la voluntat de la Mare de Déu de romandre al puig del Terrer. Per aquesta raó el 1280 es decidí construir un oratori en aquell punt exacte.

El 1327, es començaren les obres del que acabaria sent un gran santuari. Sabem que era d’una sola nau i que va ser ampliat el 1671. El 1759 un llamp va destruir el campanar, el presbiteri, gran part del temple i l’hostatgeria, que van quedar quasi inservibles. El 1766 es comencen les obres d’un nou santuari per reconstruir les destrosses.

 

Adresse

La Gleva
Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note