Revenir

Església de Sant Esteve d'en Bas

Visit
Architecture
Fichier

Description

Va ser consagrada per Berenguer Dalmau, bisbe de Girona, l'any 1119. Amb els terratrèmols que van assolar aquesta zona al segle XV va resultar molt danyada, algunes parts es van reconstruir i unes altres van desaparèixer. Va tenir unes obres d'ampliació en el segle XVIII.

Encara que actualment, després de les reformes, consti de tres naus, originàriament era de planta de creu llatina, és a dir, d'una sola nau amb tres absis i transsepte. L'absis central té decoració de finestres cegues geminades.

Dins l'interior, mostra una influència del monestir de Sant Joan les Fonts. Està dividida en cinc trams separats per columnes que sostenen arcs adossats als murs amb onze capitells esculpits, repartits en tota la conca absidal, el creuer i la nau nord. Es creu que estan fets per dos mestres diferents, un a la primera meitat del segle XII i un altre actiu durant la segona meitat del mateix segle, d'estil més refinat, potser influït pel mestre de Cabestany, sobretot en el capitell que representa la Mare de Déu amb l'Infant, envoltada de quatre àngels.

Foto: Puigalder

Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note