Revenir

Sant Miquel de Peramola vell

Visit
Architecture
Fichier

Description

De l'església de Sant Miquel de Peramola vell no hi ha notícies d'època medieval. En la visita pastoral de 1575 es parla del mal estat de les cobertes. En aquest moment encara era parròquia Sant Miquel de Peramola vell, que va quedar com a capella del cementiri. Al segle XVIII la nova església de Sant Miquel, situada al centre del poble, va passar a ser la parròquia.

Sant Miquel de Peramola vell és una església d'una sola nau, coberta amb volta de canó, de perfil semicircular i capçada a llevant per un absis semicircular, obert directament a la nau.

A la façana de ponent hi ha la porta, de mig punt adovellat amb dues finestres a banda i banda. Aquesta és coronada per un carreu en el què hi ha gravat un crismó. A la façana sud hi ha una finestra d'un sol esplandit, mentre que a l'absis és de doble esplandit. L'absis presenta un fris d'arcuacions llombardes i lesenes. La mateixa decoració és present a la façana de ponent. La coberta és a doble vessant i feta de llosa. Culmina l'edifici un campanar d'espadanya.

La desproporció entre l'absis i la nau (aquesta és molt curta) fa pensar que és d'una època posterior.

Al cementiri hi ha dues esteles discoïdals decorades amb creus gregues.

Foto: Eudald Maestro

Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note