Ruta a Sant Julià de Vilatorta
Rutes a Sant Julià de Vilatorta
Rutes a Sant Julià de Vilatorta
Ruta de Puigsec. Sant Julià de Vilatorta
Sant Julià de Vilatorta
Revenir

Sant Julià de Vilatorta

Destin
10/05/2019
Fichier

La présentation

Entre la Plana de Vic i les portes de les Guilleries

Sant Julià de Vilatorta és un poble acollidor que convida els seus visitants a passejar tranquil·lament per la quietud del nucli històric, de carrers estrets amb cases bellament restaurades, on les inscripcions a les llindes dels portals recorden l’origen i l’ofici dels primers habitants de la sagrera.

Tot caminant sota l’ombra de plàtans, til·lers i moreres descobrireu el passat més senyorial de Vilatorta, replè d’edificis i xalets de bella factura modernista i noucentista, on delicades floritures i pintures esgrafiades vesteixen i adornen les seves nobles façanes. Destaquen les obres del mestre d’obres Miquel Pallàs que va deixar una empremta molt singular amb edificis com el Casal Núria, ca la Víuda o ca l’Anglada, entre d’altres. Enric Sagnier -Villa Mercedes-, Manuel Vega March –Col·legi d’Orfes- i Riera Clariana –Torre Marti- foren altres arquitectes de renom que contribuïren a enriquir el nostre patrimoni arquitectònic que podreu conèixer amb detall mitjançant les visites guiades que s’hi programen.

La natura hi és propera i podreu gaudir de llargues caminades o petits passejos pels camins i corriols dels boscos dels voltants. El medi físic i el paisatge venen marcats per ser zona de transició entre el típic paisatge de la Plana de Vic, dominada per un paisatge agrícola envoltat de petits tossals emboscats de petites rouredes, típiques del clima d’inversió tèrmica de la plana, i de relleus testimoni fruits de l’erosió de les margues, i les primeres carenes emboscades que comencen a formar el rebregat relleu de les Guilleries, on apareix ja el domini de l’alzinar i les pinedes.

Quan arribeu cansats podreu reposar i beure plàcidament al parc de les Set Fonts, on els seus brocs us donaran generosos les seves aigües. Hi ha un altre recorregut senyalitzat que us portarà per l’antic camp de l’aviació republicana de la Guerra Civil amb els seus refugis antiaeris.

No gaire lluny, l’església de Vilalleons, Puig-l’agulla, el castell de Bellpuig i el castell-monestir de Sant Llorenç són de visita obligada.

Una gastronomia de qualitat, de cuina local i casolana, un bon servei i un destacat nivell de confort dels hotels, fondes, bars, restaurants i cases de turisme rural satisfaran de ple les vostres necessitats.

Del passat n’ha quedat una tradició terrissaire, desapareguda fa pocs anys, i les Caramelles del Roser encara vives.

Ne le manquez pas

Si t’agrada la ceràmica i la terrissa, la Fira del Tupí s’ha convertit en pocs anys en una de les més reputades del sector, una activitat que sembla que, a poc a poc, es reinventa.

Quand y aller

Si hi anem a mitjan de maig podrem participar a la Caminada Popular de les Guilleries, que es porta fent ja des de fa més de 35 anys, un bon esdeveniment per descobrir els rodals del municipi.

Que faire

Una passejada visitant els carrerons del nucli antic i les cases senyorials del poble, ens farà descobrir bells edificis i racons.

També ens podem arribar fins al petit nucli de Vilalleons, ben arranjat, i més enllà, al santuari de Puig-l’agulla, indret d’antiga devoció de Sant Julià de Vilatorta.

Le saviez-vous?

Les Caramelles de Sant Julià de Vilatorta són probablement de les de tradició més reculada que se’n té notícia, ja que se sap que es celebraven al 1590. Actualment són declarades element festiu patrimonial d’interès nacional.

Autour de

A prop de Sant Julià de Vilatorta no podem oblidar-nos de visitar la ciutat de Vic, una de les que conserva el llegat patrimonial més interessant de Catalunya.

Tampoc podem passar de llarg sense conèixer una mica la comarca natural de les Guilleries i els seus encantadors pobles i racons de gran bellesa.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
93 812 21 79
Vigilants municipals
93 812 27 60
CAP
93 812 22 33
Farmàcia Comas
93 812 29 49
Autobusos J. Comasòlives
93 886 26 14
Taxi Sant Julià de Vilatorta
608 77 48 11

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Sant Julià de Vilatorta

  • Activité et difficulté
    À pied
    À vélo
    À cheval
  • Filter by type
    Typologie
    Type de terrain
    Thème

Aucun résultat

Les visites

Que voir à: Sant Julià de Vilatorta

  • Filter by type
    Thème

Aucun résultat

Services

Que faire: Sant Julià de Vilatorta

  • Filter by type
    Thème

Aucun résultat