Rutes a Torrelles de Llobregat
Rutes a Torrelles de Llobregat
Rutes a Torrelles de Llobregat
Rutes a Torrelles de Llobregat
Revenir

Torrelles de Llobregat

Destin
25/06/2019
Fichier

La présentation

La vall dels cirerers

Torrelles de Llobregat és un municipi situat a la part sud de la comarca del Baix Llobregat entre el marge dret del riu Llobregat i els primers contraforts de les Muntanyes de l’Ordal, al límit amb Begues, Vallirana i Cervelló. El terme s’estén seguint en part la vall de la riera de Torrelles, a on es troba el principal nucli de població, i s’enfila vessants amunt de la serra de les Comes, la Penya del Moro i el serrat de Can Güell. Tot i trobar-se molt a prop de l’eix viari del riu Llobregat, un dels principals de Catalunya, es troba un pèl allunyat de la seva influència per la seva situació vall endins amb cert efecte cul-de-sac.

La població es troba profusament escampada per tot el terme més enllà de l’antic nucli de Torrelles mitjançant algunes urbanitzacions i veïnats, com Can Güell, el Raval MasRaval de Torrelletes, Raval Roig i Cesalpina. El municipi ha sofert un fort creixement demogràfic des dels anys 90 del segle XX, quan comptava amb uns 2.000 habitants, fins actualment, xifra que arriba pràcticament als 6.000 (2019), sobretot de gent provinent de la ciutat de Barcelona i la seva propera àrea metropolitana.

El medi físic i el paisatge venen marcats pel paisatge mediterrani, de petits conreus al llarg de les valls, on abunda el cultiu del cirerer, i de boscos de pi i alzina que s’enfilen vessants amunt, sovint fragmentats pel cert creixement urbà. No obstant, el seu medi natural conté la riquesa de la peculiar geologia dels primers contraforts de les Muntanyes de l’Ordal i els certs ambients humits que podem trobar al llarg de la conca de la riera de Torrelles, el principal curs d’aigua de la zona, tributària del riu Llobregat. Aquesta disposició d’aigua ha facilitat el conreu del cirerer al llarg de la vall, producte del qual el municipi excel·leix.

L’espai ve marcat per una economia terciària de tarannà residencial amb un sector industrial poc desenvolupat i un sector agrari especialitzat en la fructicultura, destacant el conreu de la seva apreciada cirera, orgull del poble.

El principal llegat patrimonial de la zona són les curioses formacions geològiques del seu entorn natural, com les penyes de Can Riera, del Moro i de la Bruguera, així com l’ermita de Sant Antoni, les restes ibèriques i medievals del castell i de la torre de la Torratxa, l’església neogòtica de Sant Martí, les creus de terme conservades al municipi, entre altres elements arquitectònics.

El esdeveniments festius i culturals més interessants són la Festa Major de Sant Pau, pels volts del 25 de gener; la Festa Major de Sant Martí, pels volts de l’11 de novembre; els Tres Tombs, entre els mesos de març i abril, i la popular Festa de la Cirera, durant el primer cap de setmana de juny.

Ne le manquez pas

Sens dubte la Festa de la Cirera, un de les principals convocatòries del municipi, on, evidentment, podràs tastar i comprar les seves preuades cireres.

Quand y aller

Si hi anem a principis de primavera podrem gaudir de l’espectacle cromàtic dels cirerers florits. Abans d’anar-hi, però, és millor preguntar-ne l’estat trucant directament a l’Ajuntament, ja que la seva temporalitat no és exacte.

Que faire

Una passejada pels camins que recorren les seves ombrívoles valls a la recerca d’alguna de les nombroses fonts que hi podem trobar.

Compreu les galetes artesanes tradicionals que trobareu al forn Forneret, les Torretes i les Caterines de Torrelles.

Le saviez-vous?

A Torrelles de Llobregat podem visitar Catalunya en Miniatura, un circuit de maquetes dels principals monuments catalans, un dels més grans de la seva especialitat a escala europea i declarat d’Interès Turístic Nacional. Trobarem més informació a l’apartat d’enllaços.

Autour de

A prop de Torrelles de Llobregat podrem visitar la famosa colònia Güell i la seva cripta, un dels encàrrecs que el ric industrial va fer a l’arquitecte Antoni Gaudí.

Un dels municipis veïns de Torrelles és Sant Climent de Llobregat, un plàcid racó entre valls també especialitzat amb la producció de cireres.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
93 689 00 00
Polícia Local
93 689 10 00
CAP
93 689 26 13
Farmàcia
93 689 02 56
Autobusos Soler i Sauret
93 632 51 33
Autobusos Baix Bus
95 635 71 85

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Torrelles de Llobregat

 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème

Aucun résultat

Les visites

Que voir à: Torrelles de Llobregat

 • Filter by type
  Thème

Aucun résultat

Services

Que faire: Torrelles de Llobregat

 • Filter by type
  Thème

Aucun résultat