Ruta dels Molins de Seva
Revenir

Ambient de ribera

Route POI
Flora
Fichier

Introduction

Esteu caminant per la plana inundable d'un petit meandre que fa el Gurri. La bardissa d'esbarzers, sanguinyol, roldor, amb arç blanc (n'hi ha molt) i heura per terra, és pròpia d'aquests ambients.

Els arbres que veiem, però: alzina i roure, són del bosc proper. (Roureda a les obagues i alzinar al solell). Les falses acàcies i els pollancres, no són de ribera sinó que han estat plantats fa temps i, com que tenen alta capacitat de rebrotar, van apareixent per tot arreu.

La falsa acàcia o robínia, és doncs una espècie al·lòctona i d'un gran poder invasor. És originària del sud-est dels Estats Units, però s'ha estès per gran part del món de clima temperat. Tot i que va ser introduïda a Europa ja fa uns 400 anys i que, en part, s'ha naturalitzat, la seva expansió fora de mida preocupa, ja que pot posar en perill el desenvolupament i la convivència amb altres espècies més nostrades.

N'és força apreciada la fusta, que es feia servir per fer-ne les travesses de les vies del ferrocarril a causa de la seva forta duresa. També és una planta apreciada en apicultura, ja que se'n deriva una mel molt fina a través de la intensa florida primaveral, amb una multitud de flors blanques sorgides en forma de vistosos i llargs penjolls.

Per la seva adaptabilitat era sovint plantat com a arbre ornamental o d'alineació en les ciutats, però des del 2011 el seu comerç, transport i conreu són prohibits.

Images