Revenir

Plaça de la Vila I

Route POI
Altres
Fichier

Introduction

(entrant pel carrer de Catalunya)

Coia Valls. El poble al segle xv

Coia Valls (Reus 1960) és una escriptora, actriu, professora d’educació especial i logopeda que escriu, entre altres, novel·les històriques. Un dels escenaris de la seva novel·la Amor prohibit és el nostre poble de Camprodon durant el segle xv.

Durant el primer terç del segle xv Catalunya tot just aixeca el cap després de fams i epidèmies sense precedents, però la por encara continua sacsejant els seus habitants. La terra tremola com mai no s’havia vist abans i la vall de Camprodon tot just és l’epicentre d’aquell infern...

 

«Mentrestant, a casa del venerat cirurgià de Camprodon només es vivia per la delicada filla. La gelosa senyora Clara es desfeia per a buscar-li tota mena de requisits mengívols. El mateix senyor Serapi se l'emportava a passeig cada dia quan el sol era ben alt (...). Un dia, en un d'aquests bonics moments que el seu pare gojava de veure com millorava el color i la força de la noia, sentiren sobtadament damunt d'ells el falaguer piulejar de dues orenetes que enjogassades es perseguien, i que desaparegueren com una exhalació (...). Ben segur que aquelles alegres companyes de les primeres flors, aquell any, perquè la Julita hi era, havien arribat més aviat a Camprodon. »

 

Martí Genís i Aguilar, Julita.
Barcelona. Edicions 62, 1998.

Foto: Portada dels llibre Amor Prohibit de Coia Valls. Ediciones B.

Images