Sant Hilari Sacalm, Museu Guilleries
Revenir

Museu Guilleries

Visit
Museus
Fichier

Description

L'origen d'aquest museu es troba en la iniciativa de l'hilarienc Salvador Bosch, una persona que estimava les Guilleries i la història natural. Aquest es va dedicar a recollir espècies de flora i fauna durant la seva joventut, i les tenia al primer pis de la seva botiga al carrer Montsolís.

L'any 1956 aquesta col·lecció es va convertir en el museu de les Guilleries.

A partir de 1977 es va ampliar, tant físicament, com en l'àmbit de contingut, ja que es van inaugurar les noves dependències del museu a la planta baixa de la casa de la vila.

Encara avui, la seva raó de ser és la difusió del territori i el seu patrimoni natural, sobretot el relacionat amb la flora i la fauna autòctona trobada en els diferents ecosistemes existents. Actualment té una rica col·lecció de mostres en un acurat marc biogeogràfic.

Una altra cara interessant del museu és la que explica com els humans han aprofitat els recursos de l'entorn, des de l'antiguitat fins a l'actualitat. Hi ha un espai del museu dedicat l'ofici de roder, una feina feta pels bosquerols de la zona des de ben antic, relacionat amb l'explotació dels castanyers.

Adresse

Plaça del Dr. Robert, s/n, Sant Hilari Sacalm
17403
Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note