Ruta Els Secrets de la Palma. La Palma de Cervelló.
Revenir

EL PLA DE SANT JOAN

Route POI
Altres
Fichier

Introduction

«Mengen, beuen i riuen amb els amics i a l’hora de les postres... sorpresa!»

Jugues a trobar el QR amagat i contestar unes preguntes??

(Per seguir les indicacions us heu d'assegurar que la vostra posició de navegació es troba just a sobre la xinxeta del mapa). 

Indicacions:  Situats a la font. Trobareu el QR al respatller del banc de fusta més proper a la caseta.

El pla de Sant Joan és un espai rural al voltant de l’ermita de Sant Joan. Sovint s’hi fan activitats per acostar la mainada a aquest entorn privilegiat i d’alt valor natural, històric, etnològic i paisatgístic. L’AMB és qui té cura del manteniment. En aquest espai s’hi organitza la Jugatecambiental durant la primavera i la tardor i per les Festes de Sant Isidre, l’Aplec de Sant Joan i el festival de música Xapulina Roc.

Entre la vegetació de l’entorn destaquem la presència d’algunes orquídies i també del margalló. Del grup dels mamífers destaquem el teixó, els conills, les musaranyes, els talpons, els eriçons, els esquirols, els seglars, la fagina i últimament la presència del cabirol. Rèptils com la serp verda, la serp blanca, el llangardaix ocel·lat, la sargantana i el dragó també hi fan presència en aquest espai de gran biodiversitat. Caldria destacar una gran presència d’ocells alguns hivernants com el pinsà i altres estiuejants com l’abellerol. N’hi ha de molt petits insectívors com el bruel i de grans rapinyaires com l’aguilot.

L’any 2015 es va fer la inauguració de les millores efectuades en tot el parc per convertir-lo en un espai d’esbarjo i amable per al visitant.

Images