Introduction
En aquest torrentet que drena l'aigua del sector de les Forques, al vessant sud dels Mollons, quan ha plogut brolla aigua de la petita deu a la llera del torrent.
L'ambient més frescal es fa evident amb la vegetació. Algunes alzines amb falgueres com la falzia negra i amb heura per terra ho mostren.
Val la pena fixar-nos en el gran llorer que hi ha just al costat de l'aqüeducte (agafeu una fulla i trenqueu-la per olorar-lo) i també, a sota seu gran galzarà. Arbust també típic dels alzinars ombrívols (foto).
El llorer és molt conegut pel seu ús a la cuina, però és emprat també en medecina com a tònic estomacal, per facilitar la digestió i per provocar la regla, macerant els seus fruits i els del ginebró en vi.
El galarà o galzerà també és conegut com a cirerer de Betlem. Floreix modestament a la primavera i a l'hivern, però el que crida l'atenció són els seus fruits vermells (tòxics) sobre la planta sempre verda. El que semblen fulles, no ho són, són tiges transformades. Les fulles veritables estan atrofiades. Aquestes falses fulles punxen!!
Avui dia té una certa importància comercial perquè a partir dels rizomes es preparen certs medicaments i cosmètics. Aquest interès ha portat a l'extinció de l'espècie a certes zones de Turquia i a situar l'espècie com una de les més amenaçades del país. A Catalunya és protegit a certes zones, especialment parcs naturals.
També va bé per la circulació de la sang, hemorràgia.