Massalcoreig
Revenir

L'Aiguabarreig Segre-Cinca

Visit
Paisatges
Fichier

Description

La confluència dels rius Segre i Cinca, amb una superfície de 240 ha. dins el terme de Massalcoreig, constitueix part de l'Aiguabarreig, un paratge natural protegit, on s'uneixen els rius Cinca, Segre i Ebre, que s'estén per 450 ha. de la comarca del Segrià dins els termes municipals de Massalcoreig, la Granja d'Escarp i Seròs.

Del paisatge destaca el fort contrast produït pel pas de la vegetació de ribera a les planes eixutes dels voltants, de vegetació més modesta. Hi conviuen espècies de fauna i flora d'ambients ben diferents, on els ocells, tant sedentaris com migratoris, són el grup més destacat. Una gran diversitat de rapinyaires i aus d'ambients desèrtics, incloent-hi una extensa representació d'espècies escasses i amenaçades a Europa.

L'Aiguabarreig, amb illes fluvials, boscos de ribera i canyissars que la poblen, constitueixen la més gran confluència fluvial dels Països Catalans. Aquests espai natural protegit, és inclòs al Pla d'Espais d’Interès Natural (PEIN) i disposa d'un seguit d'infraestructures que faciliten la vista i observació dels seus valors naturals.

Adresse

Paça Major, 3, La Granja d'Escarp
25185

Informations de contact

Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note