Folgueroles
Revenir

Casa Museu Verdaguer

Visit
Museus
Fichier

Description

Mostra la llar de la infantesa del poeta Jacint Verdaguer, i exposa la vida i l’obra del poeta, que va posar les bases de la llengua literària a la Catalunya moderna.

L’any 1965, es va constituir L’Associació Amics de Verdaguer, que té com a objectiu mantenir viva la figura i obra del poeta.

El museu és el punt de partida de les Rutes Verdaguer que ens porten a descobrir al poble de Folgueroles els espais vitals i monuments construïts a la memòria del poeta que van del modernisme al land art,  a més, la ciutat de Vic i l’entorn Natural Guilleries Savassona.

Alguns dels  monuments que es poden veure a les Rutes Verdaguer són:

  • Pedró: Monument modernista de Josep M. Pericas (1908) esculpit amb pedra de Folgueroles i situat a la plaça Verdaguer.
  • L‘Atlàntida: Escultura de Jordi Pallàs, en homenatge a l’obra homònima de Verdaguer en el centenari de la seva publicació (1977).
  • Àlbula: Escultura de Pablo Palazuelo en homenatge dels cent cinquanta anys del naixement del poeta Verdaguer, inspirada en el poema Què és la poesia?, representa un llibre en blanc, situada en un bosquet d’alzines centenàries (1995).
  • Sembrador: Baix relleu escultòric de Manolo Hugué en homenatge al centenari del naixement del poeta Verdaguer, que evoca el treball de pagès i el conreu de la poesia, (1945),  ubicat al Racó de Mossèn Cinto.

 

Adresse

C/ Major, 7,
08519

Informations de contact

Casa Museu Verdaguer
info@verdaguer.cat
Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note