Rutes a Tavèrnoles
Revenir

7 PARADA. La Fadrineta coneix les cosines del Borinot!

Route POI
Altres
Fichier

Introduction

Ara sí que ja hi som! De seguida arribarem on són les meves cosines i llavors ja serem molt a prop del poble. Hem d’estar atents, perquè, depenent de l’època de l’any, les meves cosines estan en una zona o en una altra, en funció de les plantes que floreixen.

—Però ja gairebé es pot veure el campanar de l’església de Sant Esteve! Segur que les trobarem?

I, carai, de cop i volta eren totes allà. Mai n’havia vist tantes de juntes! I totes ben enfeinades!

—Fadrineta, et presento la reina, ella t’explicarà com treballen i què fan.

—Hola, reina! Em podries ajudar amb el que m’ha passat? M’agradaria tornar a la meva mida normal!

—I tant! —diu la reina—. Explica’m exactament què hi havia a la infusió i mirarem què hi podem fer.

I és clar, li vaig explicar amb detall els ingredients i les quantitats.

—Ostres, doncs poca broma amb la barreja! Has de vigilar, perquè crec que et vas equivocar de bolet i, en comptes d’un ou de reig, vas agafar un ou de reig bord! És el bolet que sempre apareix en els contes de fades i follets.

—Bé, ara provarem alguns productes que poden revertir els efectes del bolet.  

I llavors em va donar una mel boníssima... Però no em va funcionar... Després em va donar unes boletes de pols groga fetes amb pol·len, però tampoc... Pròpoli, una mena de resina que recullen dels arbres, barregen amb altes substàncies i fan servir per defensar el rusc de malalties... i res.

—Espera! Tenim una última oportunitat amb un producte que només donem a les cries que seran reines com jo: la gelea reial.

I aquesta vegada sí que em va envair un pessigolleig conegut... I mentre agraïa i deia adeu als meus nous amics, el cos i la realitat es deformaven de nou... tornant tot al seu lloc!!

CURIOSITATS

Si voleu saber més coses del món dels insectes, haureu de trobar el QR amagat. (Per seguir les indicacions us heu d'assegurar que la vostra posició de navegació es troba just a sobre la xinxeta del mapa).  

Aquest és l'últim i el més fàcil. Seguiu per la pista i just una mica abans del trencant, mireu a la soca de les alzines de la dreta.

Endevinalla per saber quin insecte és

Volo com un ocell. Xuclo com un vampir. Pico com un mosquit, però si ho faig, he de morir. Qui soc?

Jugar responent

Prem el botó "encerta" i juga per saber qui és i més coses de la seva vida.

Rutes a Tavèrnoles

Proposta d’observació

Observa una abella quan s’acosta a les flors i fixa’t si és una abella de la mel o una de diferent. Si és diferent, veuràs que costa de trobar-ne una altra d’igual, ja que moltes són solitàries.

Per cert, igual que les papallones, els agraden les vores dels bassals, on poden beure aigua. Hi ha algun bassal al camí?

Images