Senderisme al Baix Llobregat
Fichier

Introduction

Entrem a l’àmbit del Parc forestal de Can Cases. Es fa evident la plantació d’arbres en filera. Als projectes antics, una reforestació s’entenia com una plantació d’arbres forestals per obtenir-ne algun benefici: fusta, pinyes o resina.  

Aquest pi aguanta tant la calor i la sequera, com les gelades. Prefereix terrenys sorrencs. Les seves fullen van de dos en dos i són grans, d’un 20 cms de llarg per dos d’ample. Les pinyes també grans i còniques, es fan a la part exterior de la capçada.  

Aquests pins es sagnen. S’hi fan talls per obtenir la trementina (resina) . Té propietats antisèptiques i balsàmiques, però sobretot es fan servir a la indústria química. L’escorça té molts tanins i es feia servir per adobar pells.  

El Parc de Can Cases de Martorell, antigues terres de conreu cedides per SEAT a l'Ajuntament, va ser inaugurat el 1988 i va ser catalogat per la Generalitat de Catalunya forest d'utilitat pública pel seu interès social i recreatiu. Té una extensió de 30 Ha i està situat al nord-oest del municipi. Presenta dues àrees ben diferenciades: la zona de pic-nic de lliure accés que disposa de 24 barbacoes, 25 taules, i l'àrea de jocs infantils i zona esportiva (bàsquet, futbol i petanca).

En aquest punt s'inicia una xarxa de camins que s'endinsen al bosc d'escleròfiles amb domini de l'alzinar i el bosc de ribera a tocar del Torrent de Llops. 

CONTACTE

mambient@martorell.cat

937753434

http://www.martorell.cat/martorell/el-municipi/patrimoni-natural.htm

Images