Granyena de Segarra
Revenir

Local Social de Montornès de Segarra

Visit
Architecture
Fichier

Description

El Local Social de Montornès de Segarra, o Escoles Públiques de la Vila, és una obra noucentista, inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

A principis del segle XX, va sorgir la idea de fer una nova escola pel poble. L'obra va començar l'any 1919 amb la col·locació de la primera pedra extreta del castell de Montornès. L'any 1921 es va inaugurar i va ser escola pública fins als anys setanta, actualment l'edifici s'utilitza com a Local Social de la vila.

Edifici situat dins del nucli urbà, al mig d'una plaça. La planta baixa està formada per una crugia de dos braços de la mateixa llargària i un pis d'alçada. La teulada és de doble vessant i realitzada amb zinc. Sota el voladís de la teulada de tot l'edifici sobresurten unes mènsules. La façana principal ve emmarcada per columnes obrades amb maó formant un peristil. Aquest peristil es recolza sobre un sòcol de pedra, que queda trencat per una graonada d'accés a l'interior del porxo, davant la porta principal. La porta principal té forma d'arc de mig punt, adovellat i fet amb pedra picada. El costat dret de la porta hi troben una triple finestra, mentre que al costat esquerre hi ha una doble finestra, fet que fa que es trenqui l'eix de simetria. La teulada del porxo és a un vessant, sustentada per un embigat de fusta i maó. Ambdues parets laterals que donen al porxo hi ha una triple finestra. La resta d'edifici també presenta obertures de triple finestra i doble finestra seriades. Les cantonades de l'edifici estan emmarcades amb franges verticals de carreus de pedra.

Adresse

Carrer Major, 46D, Plaça de les Escoles.
25340-Montornès de Segarra
Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note