Rutes a Miralles
Revenir

El Cabirol

Route POI
Faune
Fichier

Introduction

Capreolus capreolus

El cabirol és el cèrvid europeu més petit, pesa entre 15 i 30 kg quan és adult, i té una llargada de poc més d’un metre.

Desaparegut fa anys, no és fins al 1993 que es van introduir uns quants mascles i femelles d’aquesta espècie a la serralada del Montnegre provinents del sud-oest de França. A l'Espai Natural de les Serres de Miralles i Queralt, l'alternança de camps de conreu amb el forest, ha afavorit la seva expansió. Tant que és fàcil de sentir o veure'n algun.

 S’alimenta bàsicament de fulles d’arbusts, arbres petits, herba fresca i també de baies i brots tendres. Viu pràcticament tot el temps a dins del bosc, sortint a camp obert en comptades ocasions. Té hàbits crepusculars, per la qual cosa si el volem observar, ho haurem de fer a primera hora del dia o última hora de la tarda abans no es faci fosc.

Els mascles presenten banyes petites de tres puntes que muden cada any a principis d’hivern i les acaben de desenvolupar quan comença la primavera. Una altra característica és el canvi de color en el pelatge, vermellós a l’estiu i tornant-se grisenc a l’hivern.

Durant tot l'any però sobretot en època de cel, el podeu sentir. La seva veu s'assembla al lladruc d'un gos. 

Images