Tornar

La fagina

Punt d'interès
Fauna
Fitxa

Introducció

Martes foina

Anem caminant envoltats per l’alzinar i trobem un rastre d'excrement d'un dels habitants d'aquest paratge: la fagina o gorjablanc (foto). La fagina defeca a llocs visibles, com ara pedres als camins, per tal de marcar el territori.

Aquest mamífer de la família dels mustèlids té hàbits preferentment crepusculars i nocturns, la qual cosa la fa molt difícil de veure. Es desplaça fent petits salts i és un bon escalador. 

Sol alimentar-se de llebres, conills, ocells, ous, esquirols, rates, fruita i mel.

Foto: Zefram.

 

 

Contact information

Imatges